Vreme čitanja: oko 3 min.

Meridianbet podržava inicijativu Novaka Đokovića: Više novca za tenisere

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kao kompanija koja posluje u više od 15 zemalja sveta i koja se sopstvenim primerom na svim tržištima zalaže za apsolutnu i potpunu legalnost poslovanja i iznad svega strogu i doslednu primenu svih poreskih zakona, sa neskrivenim oduševljenjem podržavamo više nego konstruktivne predloge koji dolaze od našeg najboljeg tenisera svih vremena kada je reč o načinima i modelima za bolje uređivanje modela finansiranja tenisera i sporta uopšte

  • 10
Novak Đoković, konferencija Foto: Mileta Mirčetić

Ponosni smo što su se budžetski prihodi Republike Srbije od igara na sreću u proteklih nekoliko godina višestruko povećali i što su slučajevi poreske utaje, svedeni na nivo statističke greške. To je dovelo do toga da se budžetska sredstva prikupljena od igara na sreću, shodno zakonu, sve više uvećavaju i kao takva raspodeljuju dominantno ugroženim društvenim grupama i to za:

  • lečenje retkih bolesti;
  • finansiranje udruženja građana i organizacija osoba sa invaliditetom;
  • podršku radu ustanova socijalne zaštite;
  • finansiranje crvenog krsta i narodnih kuhinja;
  • pomoć malim sporotvima i budžetskim prihodima organa lokanih samouprava.

U ovom trenutku, prihodi državnog budžeta od industrije igara na sreću u Srbiji iznose preko 100 miliona evra godišnje. Reč je o industriji koja direktno zapošljava preko 12.000 ljudi, a kada govorimo o indirektnom generisanju radnih mesta, u kompanijama koje posluju sa priređivačima igara na sreću zaposleno je skoro 50.000 ljudi.

Naša industrija zapošljava više hiljada softverskih inžinjera i drugih najbrže rastućih i inovativnih zanimanja, a glavni dobavljači su domaće kompanije koje se bave distribucijom IT opreme, proizvodnjom nameštaja, distribucijom hrane i pića, marketinškim uslugama i slično.

Meridianbet, kao društveno odgovorna kompanija, pokazuje senzibilitet za sve probleme sa kojima se kao društvo suočavamo. Podsećamo da smo u proteklih 20 godina, kroz namenske donacije u opremi, ali i kroz mere direktne finansijske podrške, udruženjima, organizacijama i institucijama Republike Srbije i regiona uložili preko 50 miliona evra, kroz više hiljada Društveno odgovornih aktivnosti i kampanja. Posebno izdvajamo sve društveno odgovorne akcije organizovane tokom pandemije virusa COVID 19, kada je na stotine naših ljudi na terenu svakodnevno, od prvog dana vanrednog stanja, pomagalo ugroženim pojedincima i društvenim grupama, pogotovu najstarijim sugrađanima, noseći im neophodnu pomoć direktno do njihovih domova.

Zbog svih ovih napora prepoznati smo kako od naše države, tako i od krovne svetske organizacije Ujedinjenih Nacija – koja nas je aprila ove godine primila u članstvo UN Global Compact, najveće svetske koalicije kompanija koje su lideri u društveno odgovornim projektima na svojim tržištima.

Kao što smo nebrojeno puta i samoinicijativno pokazali, apsolutno smo saglasni da svi sportovi i savezi u Srbiji treba da imaju na raspolaganju finansijska sredstava dovoljna za nesmetano funkcionisanje i što sveobuhvatniji razvoj. Apsolutno podržavamo stav našeg najboljeg sportiste svih vremena da svi teniseri moraju imati adekvatne uslove za život i profesionalni razvoj tokom aktivnog bavljenja sportom, odnosno finansijsku podršku i nakon završetka sportske karijere.

Kompanije iz naše industrije redovno plaćaju prava na prenose teniskih mečeva više od 15 godina. Slažemo sa našim najboljim teniserom, da bi teniske organizacije mogle da prihoduju dodatna sredstva, od kompanija koja ubiraju prava prenosa teniskih mečeva. Štaviše, apsolutno smo saglasni da bi njegova teniska asocijacija mogla da zatraži i povećanje tih sredstava, kako bi se teniski sport dodatno razvijao. Zbog toga je, između ostalog, ključno da se od firmi koje kupuju prava prenosa teniskih mečeva, kao i od kompanija koje prodaju kvote za klađenje na te mečeve, dobiju dodatna sredstva kako bi se teniserima omogućilo da imaju pristojan život i nakon okončanja teniske karijere, te da bi se tim sredstvima stvorili što bolji uslovi za bavljenje sportom najmlađih generacija, budućih šampiona kakav je Novak Đoković.

Stoga naša kompanija najboljem srpskom sportisti svih vremena stavlja na raspolaganje svoje eksperte sa višedecenijskim iskustvom iz oblasti poreskog prava i javnih finansija, kako bismo sa naše strane pomogli da se sve ideje koje je izneo Novak Đoković na najbolji način implementiraju u naše pozitivno – pravno zakonodavstvo i tako kreira sveobuhvatni regulatorni model koji će još bolje štititi interese tenisera.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dunja

    29. septembar 2023 | 12:32

    Velicanstveno sto je Meridian uvek u pravim projektima i na stranu onih koji svojim idejama i radom menjaju svet....Svaka cast na podrzavanju Novaka Djokovica i njegovog projekta finansiranja tenisera!

  • Terza

    29. septembar 2023 | 12:11

    I treba da se sprovede u delo sve sto je Nole izneo,treba ulagati u tenis jer svakako smo kao Srbija ostavili veliki trag u belom sportu bas zahvaljujuci Djokovicu.Bravo meridian za podrsku

  • Napredak

    29. septembar 2023 | 11:05

    Ovo su sjajne vesti da MERIDIAN podrzava sve pametne ideje i snagu projekta iza koga stoji nas najbolji teniser

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA