≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz još jednim korakom smanjio zaostatak za Đokovićem: Rud se "poklonio" boljem u Pekingu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teže nego što rezultat govori

  • 0
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

Nastavlja se sjajna forma Karlosa Alkaraza u Pekingu. U najtežem duelu do sada protiv Kaspera Ruda domogao se plasmana u polufinale - 2:0 (6:4, 6:2).

Po rezultatu bi se reklo da je to bila rutinska pobeda, međutim oba seta trajala su 50 ili više minuta i Španac nije imao nimalo lagan zadatak da probije otpor Norvežanina.

Odmah u prvom gemu na susretu Rud je spasio pet brejk lopti, da bi u sledećem oduzeo servis rivalu i tada je delovalo da bi možda mogao da poremeti konce i planove drugog na svetu.

U petom gemu, zatim i u sedmom je sve palo u vodu, nakon vraćenog brejka Alkaraz je stekao i prednost od jednog i prvi set je bio rešen.

Ključan momeant u drugom setu bio je treći gem i četvrta iskorišćena prilika za oduzimanje servisa koju je i realizovao Karlitos, zatim i priveo meč kraju.

Alkaraz je ovom pobedom zaradio ukupno 180 bodova i od ponedeljka će makar za 430 poena smanjiti razliku u odnosu na Novaka Đokovića, pošto Nole ne brani 250 bodova iz Astane.

Španca u polufinalu čeka ili Grigor Dimitrov ili Janik Siner. Drugi polufinalni par čine Aleksandar Zverev i Danil Medvedev, posle trijumfa nad Nikolasom Đarijem i Ugom Umberom.

(Telegraf.rs)

Video: Novak spasao meč loptu i posle skoro četiri sata epski srušio Alkaraza: Najbolji poeni sa meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA