≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bliži se dugo čekani momenat: Đoković započeo novu nedelju na vrhu, još malo i istorija je ispisana, ponovo!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz smanjio zaostatak, ali je i dalje daleko

  • 0
Novak Đoković Foto: AP / Tanjug

Nedelje odmiču, a Novak Đoković samo broji nedelje na vrhu ATP liste. Titula na US Openu označila je njegov povratak na teniski tron, sa kog, deluje, ne planira da se pomeri u skorije vreme.

Imaće posla do kraja ove sezone jer Karlos Alkaraz ne brani mnogo, međutim za sada možemo da konstatujemo da je na najnovijem poretku Nole započeo 394. nedelju na prvom mestu i blizu je one magične brojke 400.

Đoković posle nedelje u kojoj nije branio titulu osvojenu u Tel Avivu, ne brani bodove ni iz Astane, a trenutno ima 11.545 bodova, skoro 3000 više od Karlosa Alkaraza, koji ima šansu da smanji minus posle Mastersa u Šangaju koji je u toku.

Iza pomenutog dvojca nalazi se Danil Medvedev, dok je Janik Siner sada na najboljem rankingu ikada i četvrtom mestu posle titule u Pekingu i pobede u finalu upravo nad Rusom.

Upravo zbog toga su za po mesto pali Holger Rune, Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov, dok najboljih deset kompletiraju Tejlor Fric, Kasper Rud i Aleksandar Zverev. Najveći skok u najboljih 30 zabeležio je Adrijan Manarino, i to za jedanaest pozicija na 23.

(Telegraf.rs)

Video: Novak demonstrirao umeće u golfu, potezom oduševio navijače: Još jednom je pokazao zašto je najveći

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA