≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šelton šokirao Sinera i odmogao Đokoviću, pa napravio potez koji je izazvao haos!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Alkaraz sada ima otvoren put ka tituli i novih 1.000 poena na ATP listi

  • 4
Ben Šelton Printskrin: Twitter.com/@TennisTV

Amerikanac Ben Šelton savladao je Janika Sinera sa 2:1 (2:6, 6:3, 7:6) u osmini finala Šangaja i tako napravio iznenađenje, pošto je Italijan važio za ozbiljnog favorita, naročito jer je prethodno osvojio i Peking pre nekoliko dana.

Ali, 20. teniser sveta je imao ozbiljan serverski dan, i to moćno oružje mu je na kraju donelo i pobedu. Imao je 15 asova i dobar procenat ubačenog servisa i 73 odsto osvojenih poena na prvi servis.

Meč je rešen u tajbrejku odlučujućeg seta, odlučivale su nijanse, a na kraju je Šelton uspeo da slavi.

On će u narednom kolu igrati sa sunarodnikom Sebastijanom Kordom, koji je bio bolji od Fransiska Serundola sa 2:0.

Siner je važio za jednog od favorita turnira uz Alkaraza, a ovom pobedom je Šelton donekle i olakšao posao Špancu, koji sada ima i otvoren put do titule, jer glavnih konkurenata nema, pošto je pre Sinera ispao i Danil Medvedev.

Na ovaj način je Šelton donekle i odmogao Đokoviću, jer je Alkarazu napravio "livadu" ka tituli i ka novih 1.000 poena, čime bi smanjio razliku za Đokovićem na ATP listi.

Šelton je na kraju meča, nakon pozdrava na mreži sa Sinerom napravio i svoj prepoznatljivi potez kada je slavio, jer je simulirao telefoniranje i spuštanje slušalice.

Nakon toga se njegov otac Brajan Šelton silno obradovao i smejao. Inače, ovaj način radovanja je dospeo u žižu javnosti i oko njega se povela velika polemika, nakon US Opena, kada je Đoković "iskopirao" ovaj način radovanja nakon što je pobedio Šeltona, pa mu "zalupio slušaicu" posle osvojenog poena za pobedu od 3:0.

Nole se nakon toga našao na udaru mnogih na društvenim mrežama, a zamerao mu je i otac Bena Šeltona, koji ga je javno kritikovao za taj potez.

Deluje da je Đokoviću zasmetalo kako se malo prepotentno ponašao Šelton i kako je gledao na rivale, dok je i u najavi meča sa Đokovićem imao ambiciozne najave.

Utisak je da ga je Novak tim radovanjem spustio na zemlju da ne poleti previše i da tim načinom proslave ne omalovažava rivale.

Sada je ponovo to uradio. Očigledno ne želi da prestane, verovatno dok ponovo ne naleti na Novaka.

(Telegraf.rs)

Video: Novak demonstrirao umeće u golfu, potezom oduševio navijače: Još jednom je pokazao zašto je najveći

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iritantno

    10. oktobar 2023 | 19:57

    antipatičan

  • sasa

    10. oktobar 2023 | 16:12

    Alkaraz ima jos da se pomuco do titule

  • Losmi

    10. oktobar 2023 | 16:11

    Mali je odlican podseca na rafu pokretima ...voleo bih njega i alkaraza da se sretnu....al djole ce biti glavni jos 3 godine sigurno u samom vrhu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA