≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novaka pitali da odgovori na Nadalove prozivke o "frustraciji i Grend slemovima": Evo kako je Đoković reagovao

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliko poštovanje ima Nole za sovje rivale

  • 4
Nadal - Đoković Foto: Tanjug - AP

PNajbolji teniser današnjice Novak Đoković trenutno je u Beogradu gde se priprema za napore koji ga očekuju do kraja sezone, a to su Masters u Parizu, Završni masters u Torinu, kao i Dejvis Kup.  

U pauzi između treninga, dao je opširan intervju za Sportal u kojem je govorio o brojnim aktuelnim teniskim temama, a između ostalog dotakao se i Rafaela Nadala. Naime, proteklih nedelja aktuelna je bila izjava koju je dao Španac po kojoj bi "za Novaka bila velika frustracija da nije uspeo da bude najbolji svih vremena".

- Video sam da je to otišlo poprilično viralno, da su ljudi pričali o tome. Svako ima pravo na svoje mišljenje i kako on tumači nekog drugog u tom kontekstu. To je sve što mogu da kažem. Rafa je veliki šampion, ja ga izuzetno cenim i poštujem kao šampiona, kao mog najvećeg rivala, kao čoveka i tenisera koji je u velikoj meri učestvovao u oblikovanju moje igre i mojih rezultata koje sam postigao. Nemam nameru ni u kom pogledu da razgovaram u negativnom kontekstu o njemu ili o Rodžeru Federeru, jer moje poštovanje nadjačava možda neka negativna mišljenja o njima. To je njegovo mišljenje, sa kojim ja, naravno, nisam saglasan. Imam svoje mišljenje, ali neću ga deliti jer ne želim da produbljujem tu temu. Za tim nema potrebe uopšte - istakao je Novak.

Novak je govorio i o Olimpijskim igrama i izjavi Patrika Muratoglua po kojoj teniseri ne mogu da povežu Igre sa Grend slemovima.

- Video sam njegovu izjavu i ne bih se u potpunosti složio sa njim. Olimpijske igre su najstarija sportska smotra. Svaki sport koji je olimpijski, Olimpijske igre vrednuje, barem po mom mišljenju, kao jedan od najviših prioriteta. Jedna od najvećih časti za sportistu je da predstavljaš svoju zemlju na Igrama. Imao sam veliku čast da nosim zastavu na ceremoji otvaranja u Londonu, i za mene Igre predstavljaju izuzetno posebno takmičenje i poseban je osećaj biti na tom takmičenju koje je toliko retko. Igra se jednom u četiri godine i u odnosu na to verovatno mnogim teniserima nije prioritet i ja se u tom delu slažem sa Patrikom: da odnos većine tenisera prema OI, pogotovo onih koji su nižerangirani, nije kao što je prema grend slemovima. To sam saglasan i to je istina. Ali ja lično ne bih u potpunosti bio saglasan sa tim jer je meni Igre puno znače i ja jedva čekam da budem na Igrama. Nadam se da ću moći još neku medalju da donesem Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Novak demonstrirao umeće u golfu, potezom oduševio navijače: Još jednom je pokazao zašto je najveći

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boem

    10. oktobar 2023 | 20:33

    Više nemam reči. Nole je toliko pametan,da ih svojom intelegencijom bukvalno matira ! 🎩🇷🇸

  • Bgd

    10. oktobar 2023 | 20:35

    Gospodin Nole!

  • SRBIN

    10. oktobar 2023 | 22:59

    E moj Nole, ti si nas ponos jer si extremno inteligentan. Nole se radja jednom u 1000 godina. 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA