≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teniserka ne sme da se vrati u Rusiju zbog onoga što je uradila prošle godine: "Taj rizik od 10 odsto..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podržala je Ukrajinu i sada je u strahu

  • 1
Alena Jurčenko Printskrin: Instagram/iamyurch

Doskorašnja ruska teniserka Alena Jurčenko, koja je u međuvremenu završila karijeru, priznala je da se plaši povratka u domovinu zbog jedne stvari koju je uradila u februaru prošle godine!

Alena trenutno živi i radi kao trener u SAD, odakle se, kako pišu ruski mediji, javila porukom na društvenim mrežama.

- Ponekad mi kažu: "Zašto ne odeš kući?" Reći ću samo ovo. Mislim da mi 90 odsto ljudi neće ništa, ali rizik od 10 odsto da će nešto poći po zlu mi ne odgovara. Nisam emigrirala poslednjih pet godina svog života da bih se ovako izložila - napisala je Ruskinja.

A razčog zbog čega se plaši jeste to što je 24. februara 2022. godine okačila ukrajinsku zastavu na društvene mreže i tako javno podržala Ukrajinu, te je u maju iste godine viđena sa majicom u bojama ukrajinske zastave sa uvredljivim natpisom.

Takođe, plaši se i izjave predsednika Državne dume Vjačeslava Volodina.

- Svako ko je napustio zemlju i počini podla dela, radujući se pucnjama širom teritorije Ruske Federacije, želeći pobede nacističkog krvavog kijevskog režima, on mora da shvati da ga ovde čekaju. Ako dođe ovde, Magadan (grad u kom je centar za političke zatvorenike) mu je zagarantovan - prenose ruski mediji njegovu izjavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA