Vreme čitanja: oko 1 min.

Međedović ima priliku da uđe u Top 100: Hamad u Belgiji traži novi korak u karijeri, ovo su mu protivnici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nimalo lako, ali svakako nije vreme sada za povlačenje, jer je svaka pobeda novi napredak u rangu

  • 1
Hamad Međedović, Vimbldon Foto: Miloš Bećagović

Srpski igrač Hamad Međedović ovih dana pravi velike korake u karijeri, sve je bliže samom kremu belog sporta, a na turniru u Antverpenu će iz kvalifikacija pokušati da se domogne glavnog žreba i Top 100 svetskog tenisa.

Hamad je zvanično na 105. poziciji ATP liste, a sada će imati priliku da probije i tu barijeru, te se spusti na dvocifreno mesto i donese Srbiji još jedno mesto među 100 najboljih.

Nakon otkazanog turnira u Tel Avivu zbog trenutne ratne situacije, Međedović je svoje učešće uzeo u Belgiji gde će imati dva kola kvalifikacija pred glavnu priču.

Na papiru, reklo bi se da je ogroman favorit u oba eventualna meča, jer će na startu igrati protiv 771. na svetu Aleksandra Bloksa.

Bloksu je tek 18 godina i dosta je pokazao na juniorskim Grend slemovima, ali se čini da ovde neće moći da pokaže svoj talenat, jer je Hamad u prilično dobrom naletu.

Ukoliko ode dalje, srpski teniser će igrati protiv pobednika meča Pabla Ljamasa Ruiza i Žila Arnoa Bailija.

Naravno, tu je Ljamas Ruiz favorit kao 132. teniser sveta, ali Španac ako prođe će na papiru biti autsajder, ako posmatramo ATP listu.

Iako je turnir iz serije 250, doneće veliku borbu sa plejadom sjajnih igrača koji traže pripremu pred Masters u Parizu.

Tu će, u glavnom žrebu, biti Stefanos Cicipas, Aleksandar Bublik, Huan Pablo Variljas, Artur Fil, Janik Hanfman, Roberto Karbaljes Baena, Rišar Gaske...

Ukoliko se bude plasirao u glavni žreb, Hamad ima samo četiri potencijalna protivnika - Aleksandra Ševčenka, Karbaljesa Baenu, Gaskea i Hanfmana.

Nimalo lako, ali svakako nije vreme sada za povlačenje, jer je svaka pobeda novi napredak u rangu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA