Vreme čitanja: oko 1 min.

Šelton posle ogromnog preokreta ušao u prvo finale u karijeri, pa promenio uobičajen način proslave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rus će biti njegov naredni rival

  • 0
Ben Šelton Foto: Tanjug / AP

Američki teniser Ben Šelton plasirao se u finale turnira iz kategorije 500 u Tokiju pošto je pobedio svog sunarodnika u polufinalu Markosa Đirona sa 2-1, po setovima 6:7, 7:6, 6:4.

Vrlo iscrpljujuć meč trajao je skoro tri sata i trenutno 19. teniser na planeti je uspeo da dođe do preokreta.

Šelton je prvi došao do brejka u sedmom gemu prvog seta, ali ga je u desetom odmah i izgubio, a na krilima povratka u set Điron je isti i osvojio u tajbrejku.

Kako je završen prvi tako je započet drugi period meča. Teniser koji je stekao prednost je pucao od samopouzdanja, stekao dva brejka prednosti, međutim tu je stao. Ili se Ben probudio.

Nakon 2:5 uspeo je dva puta da oduzme servis Đironu, nije mu dozvolio ni meč loptu, a onda u kilometarskom dvanaestom gemu umalo i pre tajbrejka izjednačio.

Za tako nešto mu je ipak bio potreban odlučujući gem, da bi nakon izjednačenja u setovima u trećem jednim brejkom razrešio sve dileme.

Nakon meča nije bilo njegove proslave sa "slušalicom" koja je postala viralna kada mu je Novak Đoković spustio istu, već je samo pokazao na sebe. Šelton se plasirao u svoje prvo finale ATP turnira.

Tamo će za rivala imati Rusa Aslana Karaceva, koji je prekinuo bajku domaćeg igrača Šintara Močizukija 2-0 (6:3, 6:4). Japanac će svakako od ponedeljka napredovati za preko 80 pozicija.

(Telegraf.rs)

Video: Najveći Srbin među Gruzinima: Ono kad Zurabi izađe na balkon i poviče na srpskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA