≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Medvedev ušao u finale Beča: Evo kako time stidljivo preti Đokoviću

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rus najavljuje ulazak u formu pred finiš sezone

  • 1
Danil Medvedev Foto: AP/Tanjug

Danil Medvedev je ušao u finale turnira u Beču, pošto je savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:0 (6:4:7:6), pa sada čeka pobednika drugog polufinala između Rubljova i Sinera.

Ovim plasmanom u finale Medvedev je najavio ulazak u ozbiljnu formu pred završnicu sezone, koju tradicionalno igra dobro, a ujedno je i poslao poruku najvećim rivalima, Novaku Đokoviću i Karlosu Alkarazu.

Sa ovim bodovima, a naročito ako osvoji turnir i skupi ukupno 500 bodova, Medvedev ostaje u trci da potencijalno sezonu završi na prvom mestu, pa ti tako mogao da ugrozi Đokovića, koji je trenutno prvi i juri obaranje novog rekorda ako na kraju opet završi kalendarsku godinu kao broj 1.

Đoković je do sada 7 puta godinu završavao kao prvi teniser sveta što je rekord i za jednu godinu je ispred Pita Samprasa, dok su pet puta to uradili Federer, Nadal i Konors.

Da se za kraj godine računa ATP lista kao što je to bio slučaj ranije, dileme ne bi bilo da je Novak prvi na kraju sezone i da dodatno obara rekord, ali pošto je nedavno uvedeno da o tome odlučuje ATP trka, a ne ATP lista, imaćemo neizvesnost do kraja i do završnog Mastersa u Torinu.

Medvedev trenutno ima 7235 bodova kada se gleda ATP trka i hvata "poslednji voz" da se potencijalno umeša u trku. Ipak, ima faktički samo teoretske šanse, jer Đoković trenutno ima 8.955 bodova, a Alkaraz 8.455.

Teoretski Medvedev i dalje može da zauzme prvo mesto, ali pod uslovom da i Novak i Alkaraz odigraju baš loše na Mastersu u Parizu i potom u Torinu, a da on osvoji oba turnira.

Turnir u Parizu igra se naredne nedelje, a Novak Đoković je prvi nosilac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesha

    28. oktobar 2023 | 19:02

    Šta pišete bre? Pa Torino se ne računa u ATP race, jer je to trka za Torino (zvaršni masters) i po vama bi značilo da se Torino ne računa za prvog na kraju godine što je nebuloza.Inače pre korone su se pred završno masters finale brisali poeni sa prošlog masters finala i ATP lista se izjednačavala sa ATP trkom. Onda su zbog korone uvodili neka pravila da poeni važe po dve godine i ostale gluposti (na primer dobro si prošao na turniru i sledeće godine ga namerno ne igraš i onda ti se računaju bodovi od prošle godine) pa je Federer bio u top 10 a nije igrao skoro dve godine.Samo je sve vraćeno na staro, Novak ako preskoči Pariz gubi poene, ne može da zadrži poene iz 2022

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA