Vreme čitanja: oko 1 min.

Siner dobio Medvedeva u sjajnom finalu Beča: Evo šta to znači za Novaka Đokovića i ATP listu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Janik samo nastavlja da se penje, a Rus da gubi bodove

  • 1
Janik Siner Foto: AP / Tanjug

Italijanski teniser, Janik Siner osvojio je titulu na turniru u Beču, pošto je u velikom finalu uspeo da savlada Danila Medvedeva iz Rusije u tri seta posle dobre i žestoke borbe - 1:2 (6:7, 6:4, 6:3).

Potvrdio je time Siner da se nalazi u sjajnoj formi i nastavio je da napreduje na ATP listi gde se već od ranije centrirao na četvrtoj poziciji. Sa druge strane, Medevedev je nastavio da posrće.

Danas je Siner pronašao potrebnu psihološku snagu za preokret uprkos gubitku prvog seta i to u tajbrejku koji je otišao čak u 16 poena (9:7) i na kraju pripao ruskom rivalu. U drugom je napravio dva brejka već na startu i potom priveo posao kraju, dok je u trećem bilo malo više drame.

Zanimljiv je bio gem na 1:2 kada je Siner imao čak devet brejk lopti i na kraju je uspeo jednu da realizuje. Videli smo čak 13 đuseva, a posle toga i brzopotezni ribrejk Medvedeva.

Ni to nije pomoglo Medvedevu, pošto je Janik uzvratio na isti način i na kraju priveo posao kraju za titulu.

Šta ovaj rezultat znači za Novaka Đokovića?

Posle ove sedmice, Danil Medvedev će izgubiti 200 bodova i ostaće na trećem mestu sa 7.155 bodova, dok će Janik Siner zaraditi 410 bodova i imaće 5.410 na četvrtom mestu. Tako je Novak na plusu od 3.890 bodova u odnosu na Rusa, odnosno na +5.635 bodova u odnosu na Sinera.

(Telegraf.rs)

Video: Novak se oglasio povodom kraja sezone: Evo šta ga čeka od trunira

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA