Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajović posle preokreta ispao sa turnira u Parizu, Đoković jedini preostali srpski predstavnik

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imao je Duci prednost, ali...

  • 1
Dušan Lajović Tanjug

I treći srpski predstavnik na Mastersu u Parizu Dušan Lajović završio je učešće pošto ga je u drugom kolu posle preokreta savladao Aleks De Minor 2-1, po setovima 4:6, 6:4, 6:4.

Meč je trajao malo više od dva sata, a Duci je bio jako blizu prolaska nakon što je u poslednjem gemu prvog seta iskoristio trećubrejk i set loptu, potom i na početku nastavka imao jednu brejk priliku u drugom gemu.

Australijanac je uspeo da se izvuče i podigne nivo svoje igre, pa je u sedmom gemu oduzetim servisom sebi trasirao put ka iznenađenju.

U trećem setu odmah je došao do brejka, koji je ipak ispustio za rezultat 2:2. Ipak, u narednom, ispostaviće se i ključnom gemu novim brejkom je faktički rešio pitanje pobednika.

De Minor će u osmini finala igrati protiv Janika Sinera ili Mekenzi Mekdonalda.

Srbiju do kraja turnira u glavnom gradu Francuske predstavlja još samo Novak Đoković, nakon što su ranije ispali Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

(Telegraf.rs)

Video: Lajović: Mislio sam da neću izdržati fizički ali sam smogao snage i publika mi je mnogo pomogla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuga

    1. novembar 2023 | 19:47

    Nije mi bilo dobro kada pročitah zadnji pasus ovoga teksta. Izvesno naša realnost da kada jednoga dana Nole prestane da igra u ovom sportu nas neće nigde biti. Krckaćemo zadovoljstvo i sećanje na prelepe trenutke koje imadosmo a koje nam je poklonio najveći od našeg roda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA