Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan kada je legenda tenisa urlala na sudiju: "Se**njo, odgovori mi na pitanje"

Vreme čitanja: oko 1 min.

U naletu besa razbio je i sve čaše i flaše sa ledom pored svoje stolice

  • 0
Džon Mekinro Printskrin: Youtube/Kunal Singh

Bio je 4. novembar 1984. godine, dakle pre tačno 39 godina, kada je teniski svet ostao zabezeknut ponašanjem sada već legendarnog Džona Mekinroa!

Bes koji je ispoljio protiv sudije ostao je upisan u almanahe teniske istorije, a dogodio se na turniru u Stokholmu - na vrhuncu karijere nekadašnjeg broja jedan.

Te 1984. Mekinro je bio praktično nepobediv. Od početka godine osvojio je 12 titula, uključujući Vimbldon i US Open, a izgubio je samo dva meča, uključujući i čuveno finale Rolan Garosa protiv Ivana Lendla. Kada je izašao na teren da igra protiv Andersa Džarida u polufinalu Stokholma, imao je niz od 17 pobeda.

Džerid je verovao u svoje šanse i rano je  poveo. Uprkos brojnim uspesima proteklih meseci, Mekinroov temperament se nije popravio, a već u drugom meču je dobio opomenu nakon što je ljutito ispalio loptu u gledaoca. Šveđanin je uzeo prvi set, a u drugom je Amerikanac poveo sa 4:2. Međutim, stvari su postale gadne i ružne.Ne slažući se sa pozivom na liniji, Mekinro je došao do sudije, od kojeg je očekivao da će odbaciti poziv.

Novak Đoković, Džon Mekinro Foto: AP/Tanjug

- Nema grešaka do sada u ovom meču? Ništa niste poništili. Bez grešaka, šta god?

Pošto je sudija, Leif Ake Nilson, izgledao kao da je ignorisao njegovo pitanje i najavio „Drugi servis, molim“, Mekinro se zaista naljutio.

- Odgovori mi na pitanje! Pitanje, kretenu!

Nakon što je izgubio svoj servis, Mekinro je došao do svoje stolice i u besu razbio sve čaše i flaše sa ledom pored svoje stolice.

Uprkos ovom naletu besa, Mekinro bi na kraju pobedio u meču rezultatom 1-6, 7-6, 6-2.

- Teško je igrati protiv nekoga ko se ponaša kao Mekinro - rekao je Džerid novinarima tada posle meča, dok je Mekinro objasnio da je njegovo ponašanje posledica mentalnog umora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA