≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Đoković je kralj Pariza po 7. put! Novak rutinski protiv Dimitrova, Bugarin i publika nemoćni protiv Srbina

Vreme čitanja: oko 4 min.

Bravo, Nole!

  • 43

To je to, kraj! Novak Đoković je ponovo uspeo da ispiše stranice istorije tenisa, pošto je savladao Grigora Dimitrova u finalu Mastersa u Parizu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, čime je došao i do rekordne 40. Masters titule u karijeri, a svoje sedme u Parizu.

Očekivala je publika u Parizu zanimljivi finalni duel, očekivali su da će Dimitrov pružiti otpor Novaku i da će im pružiti nešto za uživanje, još kada se na to doda činjenica da je Đoković "u ratu" s njima, želeli su da neko namuči Srbina.

Ipak, onaj koji je trebalo da bude lovac, postao je lovina. Publika koja je želela da vidi Novaka kako pada, videla je Đokovića u svom punom sjaju, gde ne samo da igra, već gde dominira na terenu i uzima ono što mu je namenjeno.

Uzima ono što samo njemu pripada, a to je nova titula u svojoj karijeri. Čitav turnir je prošao u muci, igrao je po tri seta u nekoliko navrata, ali, ni to ga nije sprečilo.

Rutinski je odigrao protiv Bugarina, prvi set pogotovo. Dobio je jednu brejk priliku, nju je iskoristio i to je bilo dovoljno, videlo se da se Dimitrov mučio, da nije mogao da naškodi Novaku.

Drugi set je odmah pokazao da Dimitrov ne može, da nema šta da traži. Čekao je sovju priliku Đoković, čekao je, a ona je došla, uzeo mu je jedan brejk, a onda je strpljivo sačekao i svojim trećim brejkom je došao i do pobede.

Tenis je igra u kojoj na kraju pobeđuje Novak Đoković.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković - Grigor Dimitrov 2:0 (6:4, 4:3, -:-)

TOK MEČA:

II SET

5:3 - Novak je odigrao sjajan gem, pogodio je sve što je pokušao i sada će Bugarin servirati za ostanak u meču.

4:3 - Spasio je Dimitrov ovde brejk loptu i ostao je u meču, bar još neko vreme.

4:2 - Siguran Nole, grabi ovde ka pobedi.

3:2 - Maa, ide novii brejk Novaka! Đoković se našao u nezgodnoj situaciji, nekoliko puta je spasio gem lopte, ali je onda Dimitrov napravio neke neiznuđene greške i to je rezultiralo brejkom!

2:2 - Ne deluje Novak baš najsvežije u ovom meču, ali uspeva relativno lako da izađe na kraj sa svakim pokušajem Dimitrova da mu naškodi.

1:2 - Preslikan prvi gem iz ovog seta. Novak je uzeo prvi poen, ali je potom Dimitrov vezao četiri, te je opet poveo.

1:1 - Dobar, bolji, Novak! Ne ide Bugarinu ništa, ubijen je u pojam očigledno, što pokazuju njegove neiznuđene greške.

0:1 - Krenuo je Đoković u istom maniru i ovaj set, uzeo je poen protiv Dimitrov,a ali je Griša proigrao i osvojio je iduća četiri za osvojen prvi gem u novom setu.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

I SET

6:4 - UZIMA SET NOVAK ĐOKOVIĆ!

5:4 - Uzvratio je Dimitrov, uzeo je gem, ali će se sada braniti za ostanak u setu.

5:3 - Brani lako svoj brejk Đoković i bez izgubljenog poena uzima novi gem.

4:3 - Pravi Đoković brejk! Iskoristio je Novak nešto lošiju partiju Dimitrova u ovom delu igre.

3:3 - E, ovo već liči na Novaka. Ekspresno, četiri vezana poena i bez ikakve muke dolazi do gema.

2:3 - Čini se kao da je ovo meč u kom će se gledati ko manje greši. Dimitrov je napravio svoju sedmu neiznuđenu grešku iz forhenda, dok je Novak uradio to isto, ali iz bekhenda.

2:2 - Svega je moglo da bude ovde, Dimitrov je imao prednost od 30:0, pošto je Novak odservirao duplu grešku, a onda je Bugarim imao i odličan riter. Međutim, tada je proradio servis Đokovića, koji je uspeo da okrene i izjednači.

Grigor Dimitrov Foto: Tanjug/AP

1:2 - Opet osvaja Griša gem na svoj servis. Nije išao forhend, Novak je uspeo da osvoji poene na startu ovog gema, ali, brzo se urušilo sve. Pogodio je potom Dimtirov forhend, dobro je servirao i priveo je gem kraju u svoju korist.

1:1 - I dalje ne funkcioniše Novaku bekhend, što ga muči tokom čitavog turnira, a sada je to pružilo priliku Dimitrovu. Ipak, na sreću ide i to što Grigoru ne ide forhend, pa su i dalje podjednaki u ovom meču.

0:1 - Kakav početak meča! Gregor Dimitrov je vodio, ali ga je Novak sustizao. Igrali su poen za poenom, a došli su i do 40:40. Ipak, Novaku nisu prošla dva bekhend udarca i to je bilo dovoljno Dimitrovu da osvoji ovaj teški gem.

KOMENTAR PRE MEČA:

Sve je došlo do kraja, ostao je još jedan meč i tako će se i završiti još jedno zdanje turnira na Mastersu u Parizu. U velikom finalu ovog turnira, snage će odmeriti Novak Đoković i Grigor Dimitrov, koji će tako odigrati i svoj 13. međusobni duel.

Obojica se nalaze u odličnoj formi, što su pokazali i tokom ovog turnira, gde su pred njima padali svi rivali. Dimitrov je do finala slavio i protiv Danila Medvedeva, trenutno 3. tenisera sveta, a savladao je i Stefanosa Cicipasa, čime je samo pokazao da se nalazi u formi života.

Na drugoj strani, Novak je imao dosta muke u prethodnim duelima, pošto je tri od četiri meča igrao po tri seta, po tri sata, što bi moglo dosta i da mu smeta u ovom finalu.

Ipak, zbog takvih situacija Novak i jeste najbolji, dok ima i psihološku prednost protiv Dimitrova, s kojim je igrao 12 puta, a čak 11 slavio.

(Telegraf.rs)

Video: Nole bio na ivici poraza, posle pomoći lekara otišao u četvrtifnale Pariza: Najbolji potezi sa meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    5. novembar 2023 | 15:05

    Srbija,zemlja koja svoje junake ne prenosi na nacionalnoj televiziji!? Zašto onda plaćamo harač istima? Nole napred,do pobede!

  • Gasa

    5. novembar 2023 | 16:53

    Zasto prenosa nema na nacionalnoj televiziji,naj bolji teniser svih vremena igra, zar nije ovo sramota i bruka nad brukama...

  • Romeo

    5. novembar 2023 | 15:33

    Ajmo Nole do pehara i nemoj zaboraviti da savremena na vreme isprepadaš publiku La Kosta urlikom🗣🗣🗣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA