Vreme čitanja: oko 1 min.

Podatak koji pokazuje Đokovićevu veličinu: Duže je bio prvi na ATP listi nego 18 legendi tenisa zajedno!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaista je veliki Novak...

  • 5
Novak Đoković Foto: Tnjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Parizu, pošto je u finalu savladao Grigora Dimitrova u dva seta (6:4, 6:3), a danas je započeo svoju 398. nedelju na prvom mestu na ATP listi.

Dominira Novak u tom smislu i samo je pitanje momenta kada će da probije i magičnu granicu od 400 sedmica na prvom mestu. To će uraditi ako se bude dobro pokazao u Torinu i nadmaši rezultat u odnosu na Karlosa Alkaraza.

A u međuvremenu se pojavio još jedan sjajan podatak koji pokazuje koliko je Novak veliki. Naime, on je toliko dugo na prvom mestu da je na čelu ATP liste nego 18 igrača i legendi tenisa zbirno zajedno!

Tako su Edberg, Kurijer, Kuerten, Mari, Nastase, Alkaraz, Vilander, Medvedev, Rodik, Beker, Safin, Njukomb, Ferero, Muster, Rios, Kafeljnikov, Moja i Rafter zajedno proveli jednu nedelju manje na prvom mestu nego sam Novak Đoković! Dakle - ukupno 397!

Kakva su to sve imena... Prosto rečeno, za divljenje je šta je to Novak u svojoj karijeri uspeo da napravi na terenima širom sveta.

(Telegraf.rs)

Video: Novak rutinski protiv Dimitrova, ovo su najbolji poeni sa meča: Đoković je kralj Pariza po 7. put!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA