Vreme čitanja: oko 3 min.

Zasto Novak Đoković ima novog agenta i koja je njegova glavna funkcija?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Došao je sa dobrim razlogom i fokusiran je na samo jednu misiju

  • 3
Novak Đoković, Mark Maden Foto: Tanjug/AP, Printsscreen: Sport Klub

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra sezonu iz snova, a posle osvajanja Mastersa u Parizu najverovatnije će i ovu godinu završiti kao prvi na ATP listi. Ipak, Novaku odlično ide i van terena gde se njegove aktivnosti, kao i  slika o njemu u potpunosti menjaju, a za sve to zaslušan je jedan čovek, Mark Maden

Navijači Novaka Đokovića i ove godine uživaju u nastupima Srbina koji, i u poznim godinama, dominira svetskom teniskom scenom. Mlađi igrači u neverici gledaju kako se Novak ponaša, igra i osvja turnire, a po svemu sudeći, ne namerava da se zaustavi, Uz to, Novak je odlučio da povuče i niz poteza van terena koji će mu pomoći u nameri da svoje ime zacementira u većinu prestižnih rekorda belog sporta.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Promena agenta i prisustvo u medijima

Jedna od važnih promena u timu Novaka Đokovića jeste promena agenta. Posle  dugogodišnje saradnje koja je obuhvatila većinu Đokovićevih najvećih pobeda na terenu, Đoković je potvrdio da se rastao sa Eduardom Artaldijem i otkrio da "ulazi u novu fazu van terena." Tu na scenu stupa upravo Mark Maden.

Ako se anliziraju Novakova pojavljivanja u medijima proteklih nedelja, rezultati nove saradnje su više nego vidljivi.

Novak Đoković izgleda da je preoblikovao svoje prisustvo u medijima, a to bi moglo biti motivisano njegovom odlukom da promeni svog poslovnog savetnika.

Mark Maden Printsscreen: Sport Klub

Golf, Ragbi, Rita Ora i Zlatna lopta

Maden se pojavljivao zajedno sa Novakom dok je nastupao na Rajder Kupu u septembru, pri čemu je Srbin privukao ogromnu pozitivnu medijsku pažnju komunicirajući sa fanovima na golf takmičenju u Italiji.

- Moj nosač štapa Mark Meden mi je poslovni savetnik - rekao je Đoković dok je igrao na događaju pre impresivne pobede Evrope.

- On živi u Ventvortu, odrastao je sa Lukom Donaldom i Luka me pozvao da dođem i prihvatio sam poziv. Kada sam video kako igraju Geret Bejl i Andrej Ševčenko, koji su sjajni golferi, nisam bio siguran da li treba da igram - rekao je tada Novak.

Đoković je zatim prisustvovao finalu Svetskog prvenstva u ragbiju prošlog meseca u Parizu, sa Medenom pored sebe dok je stigao u stadion Stad de Frans gde je video Južnu Afriku kako pobeđuje Novi Zeland.

Zanimljivo, tada je snimljen sa Ritom Orom, britanskom pevačicom albanskog porekla, a ova slika obišla je svet kao novi pozitivan primer.

Svetski broj 1 u tenisu zatim je bio na događaju Ballon d'Or u Parizu, gde je uručio glavnu nagradu u ženskom fudbalu španskoj zvezdi Aitani Bonmati. Ovi nastupi su nešto drugačiji za Đokovića. U samo nekoliko nedelja našao se među svetskim džet setom, mestu koje mu pripada, a koje je često izbegavao kako bi bio sa porodicom.

Važan je imidž

Benefiti od aktivnosti koje je Novak preduzeo jesu mnogostruki. Pored novih i unosnijih sponzorkih ugovora, slika srpskog tenisera koja, osim terena, odlazi u svet još je bolja. I teniski portak tennis365, saglasan je da promena agenta Novaku donosi brojne benefite.

- To bi mogle biti vrste dogovora koje će Đoković sada pokušati da privuče, jer uprkos njegovom dominiranju u muškom tenisu, 36-godišnjaku će vreme na terenu neminovno uskoro doći kraju - ističe ovaj portal.

Činjenica je, Đoković još uvek nije javno komentarisao kakvu ulogu poslovnog čoveka ima u njegovom timu, ali upravo se pojavom Maden u njegovom timu dosta toga i promenilo. Kako teniski portal tennis365.com navodi: "Novak je jedna od najprepoznatljivijih sportskih ikona ovog doba, komercijalni potencijal Đokovića je ogroman i možda oseća da treba malo više da iskoristi globalno prepoznavanje svog imena. Moguće je takođe da on veruje da bi otvorenija javna slika mogla ublažiti neke od negativnosti koje su ga pratile tokom njegove karijere."

Ako su poslednje nedelje neki pokazatelj, mogli bismo videti mnogo više Đokovića u javnim pojavljivanjima van terena, što će obradovati njegovu armiju fanova širom sveta.

Da podsetimo, Novak Đoković će igrati na Završnom mastersu u Torinu koji se održava od 12. do 19. novembra.

(Telegraf.rs)

Video: Novak rutinski protiv Dimitrova, ovo su najbolji poeni sa meča: Đoković je kralj Pariza po 7. put!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    7. novembar 2023 | 12:35

    Pogled neoptrecen inteligencijom

  • Silvija

    7. novembar 2023 | 18:54

    Daj Boze da je dobar,izgleda mi kao da spava Novak je Novak najpoznatiji na svetu ,pa kuda, dalje u vasionu sigurno, Cuvaj ti svoje pare koje si znojeci zaradio,

  • Baster

    7. novembar 2023 | 14:55

    Roman Abramovič!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA