≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarna šampionka otkrila Novakovu taktiku s navijčima: "Evo zašto počinju da ga vole"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žastin Enan tvrdi da se Novak distancirao i da više ne želi da udovolji javnosti i da to daje rezultate

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Legendarna belgijska teniserka, sedmostruka Grend slem šampionka, Žastin Enan, komentarisala je nedavni uspeh Novaka Đokovića na Mastersu u Parizu i činjenicu da je u finalu imao snažnu podršku u duelu protiv Grigora Dimitrova.

Često nije bilo tako u prošlosti, zapravo uglavnom je publika tokom većeg dela karijere bila protiv Novaka, posebno kada je igrao velika finala protiv njhovih miljenika Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Sada kada njih dvojice trenutno nema (Federer se penzionisao, a Rafa je dugo povređen), Novak vodi glavnu reč na turu, a publika konačno počinje i da shvata njegovu veličinu i da mu ukazuje poštovanje.

Iako ima provokatora i dalje, a to je bio slučaj i u Parizu, gde su pojedini sramno navijali protiv njega, ali ih je Novak stavio na svoje mesto.

U finalu je Novak imao veliku podršku i to mu je prijalo da lako pobedi Grigora Dimitrova i dođe do nove, rekordne 40 Masters titule, čime je pobegao Nadalu za četiri na večnoj listi.

Enan smatra da Novak sada dobija veću podršku jer se distancirao od publike i toga da svima udovolji.

- Znamo da nije uvek prijatno da imate publiku protiv sebe, koja postane neprijateljska i žestoko podržava rivala. Novak veoma inteligentno prekida ono što se dešava i istovremeno sebe mobiliše sebe ponovo.  Ali, mislim da je u vezi sa ovim pitanjem oko publike on sve više distancira. Više nije tu da udovolji javnosti, on je tu da igra i pobeđuje i mislim da to što radi privlači mnogo ljudi - rekla je Enan za Eurosport.

Podsetimo, Novak posle Pariza ide za Torino, gde će od nedelje 12. novembra do 19. novembra igrati na završnom Mastersu u Torinu.

Đokoviću je potrebna jedna pobeda da i matematički osigura prvo mesto i po rekordan osmi put na kraju godine završi kao broj 1.

(Telegraf.rs)

Video: Novak rutinski protiv Dimitrova, ovo su najbolji poeni sa meča: Đoković je kralj Pariza po 7. put!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    9. novembar 2023 | 12:07

    Zna se da su zapadnjaci pomalo perverzni, od kada je poceo da im pokazuje m*** zavoleli su ga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA