≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Katarina Kozarov za Telegraf: "Zbog Novaka svi znaju za Srbiju, igranje u reprezentaciji je ostvaranje sna"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpska teniserka će biti deo selekcije Srbije na Bili Džin Kupu u plej-autu protiv Rumunije

  • 2

Katarina Kozarov, srpska teniserka koja je zakucala na vrata svetskih Top 300, biće deo selekcije koja će predstavljati našu zemlju na Bili Džin King kupu gde se naša selekcija u plej-autu bori za ostanak u Svetskoj ligi protiv Rumunije. Nema dvojbe, Novosađanka može sada i te kako da pomogne, pogotovo posle odlične predstave u Meksiku gde je prvi put zabeležila pobedu na Čelendžeru.

Tampiko je mesto gde je Kozarov otišla do drugog kola, a onda nakon velike borbe ispala od Ruskinje Rahimove, devojke koja je već član prvih 100 na planeti.

Katarina je za Telegraf ispričala kako je sve teklo do ovog momenta kada može da razmišlja i o većim visinama od Top 300.

- Sigurno ogromno zadovoljstvo, i na neki način novi prag prema drugom nivou tenisa. Igrala sam koledž tenis, što je mnogo drugačiji nego profesionalni tenis. U poslednje dve godine sam osetila taj neki nivo, 15-ica, 25-ica, kvalifikacije 60-ica, 80-ica. Prolaskom kroz ovaj VTA turnir, igrajući s top igračicama, sada je drugačiji utisak. Sada kada sam na pragu Top 300, što je takođe na pragu kvalifikacija za Grend Slemove, mogu reći da mi je uvek bio san da budem na toj sceni.

Da li sada kod sebe osećaš da možeš još koju stepenicu da preskočiš?

- Da. Ja mislim da je to ključna stvar u tenisu. Bitno je da se ima osećaj da se sve može unaprediti, da uvek može imati prostora za napredak. I ne samo jedna stepenica, nego više njih. S jedne strane imam veru u sebe da mogu da ih preskočim, a s druge strane ima i dalje puno, puno prostora za napredak i, naravno, godine rada da se dođe do tamo.

Šta možeš sebi da obećaš u narednom periodu?

- Do kraja sezone ostale je jako malo turnira, nažalost. Radujem se veoma reprezentaciji. To je nešto što je san svakog sportiste, da igra kod kuće pred domaćom publikom, sa našim ljudima i našim divnim timom. Malo je knap za Australijan Open kvalifikacije, ali biće... Da se uđe u Novu godinu u Top 300, da rang poraste i da mogu da igram sigurno GS kvalifikacije.

Katarina Kozarov, Srpska teniserka Foto: Nikola Tomić

Igranje za reprezentacijau Srbije?

- Naravno najveća moguća čast za jednog sportistu u našoj zemlji. Iskreno, ovo mi je treći put za redom da sam u reprezentaciji i prošli put kad sam bila prisutna, bilo je u Meksiku. Nije bilo pred domaćom publikom i tada sam prvi put stajala na terenu i slušala našu himnu. Krenule su odmah suze. Malo se plašim kako će biti reakcija, jer su to zaista neke emocije i želje i snovi od malena. Sećam se kad sam imala deset godina, kad sam došla da gledam FED kup, tada su igrale naša Jelena i Ana. Tada je bila i Aleksandra Krunić, prilazila sam da joj uzmem autograme, a sada smo zajedno u reprezentaciji i igramo zajedno sledeće nedelje. Tako da sigurno će biti veoma puno emocija involvirano u ta dva dana i cele nedelje u pripremama i nadam se da se najboljem. Biće borba protiv Rumunki, ali bićemo spremne.

I muška selekcija igra Dejvis kup na čelu sa Novakom?

- Baš su me sada pitali na jednom intervju u Meksiku, kako je sa Novakom Đokovićem. Rekla sam im da ne razumeju. Kao Srpkinja i neko ko zna kakva je situacija u našoj zemlji, On nije samo idol tenisa, nego je i naš idol u generalnom smislu. Čime se on nosi van terena i kako on iznosi ceo taj pritisak i ceo momenat tenisera i kako on utiče, ne samo na igrače, nego jednostavno na celu naciju koja je sada poznata po njemu. Inače, u Americi, gde nažalost tenis nije toliko popularan, svi znaju Novaka Đokovića i na šta je on spreman, šta radi van terena i na terenu - kazala je Kozarov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    9. novembar 2023 | 14:17

    Da li ova devojka ima rusko poreklo, cini mi se da sam citao da ima, ali da se preselila s porodicom u Novi Sad, pre petnaestak godina, u svakom slucaju bas lepa devojka.

  • Marko

    9. novembar 2023 | 13:55

    Ali za Jokica to i nije bas neki san koji voli da sanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA