≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Janik Siner smatra da razlika više nije toliko velika u odnosu na Đokovića: "Osećam da sam se približio"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kada njega imaš sa druge strane, osećaš da igraš sa legendom"

  • 0
Janik Siner Foto: Tanjug / AP

Sitno brojimo do početka završnog Mastersa u Torinu koji bi i definitvno mogao da potvrdi prevlast Novaka Đokovića u svetskom tenisu.

Srpskom asu je potrebna samo jedna pobeda da bi potvrdio prvo mesto na kraju sezone, međutim pogled ka tituli na najvažnijem turniru nakon Grend slemova je svakako takođe primamljiv.

Na tom putu će mu između ostalih već u grupnoj fazi stajati četvrti na svetu Janik Siner.

On će imati podršku domaće publike pa je makar u tom segmentu u prednosti u odnosu na ostale, ali znamo da je to u belom sportu često varljiva činjenica.

U izjavi datoj za ATP istakao je da je on jedan od tenisera koji je revolucionisao tamošnji tenis.

- Fonjini, Beretini i ja smo revolucionisali italijanski tenis. Moj trener Daren Kejhil mi je već rekao da ću pre ili kasnije shvatiti da ne igram samo za sebe, nego i za brojne navijače. To mi u Torinu donosi specijalnu motivaciju.

Protiv Novaka je igrao u dva navrata na Vimbldonu i prema sopstvenom priznanju nikada se nije osećao bližim kvalitetu srpskom asu.

- Igrali smo poslednja dva meča na Vimbldonu i možda će to nekome delovati čudno, ali sam osetio da sam mnogo bliže njegovom nivou ove godine u četvrtfinalu kada me je pobedio u tri seta nego prošle u polufinalu kada je bilo pet setova. Želim da igramo što pre. Meč sa Đokovićem će mi najbolje pokazati u kakvoj sam formi. Kada njega imaš sa druge strane, osećaš da igraš sa legendom.

Uz dodatak da mu je žao što nikada nije igrao sa Rodžerom Federerom Siner dodaje da mu je drago što vodi svoj način života.

- Sa trinaest godina sam napustio kuću zbog igranja tenisa. Ovaj sport je za mene ceo život. On mi donosi radost, tugu, nadu, frustraciju… Iako je to moj posao, nikada na njega tako ne gledam. Moj cilj nije da zaradim pare, nego da do kraja iskoristim svoj potencijal. Da mislim na novac, igrao bih više egzbicija, snimao više reklama. Ove godine sam smanjio broj turnira da bih se više posvetio treninzima. Voleo bih da budem broj 1, ali je možda moj vrhunac broj 4.

(Telegraf.rs)

Video: Zavirite u bekstejdž i provod Noleta i Hausera pred koncert

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA