≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz porazom započeo učešće na završnom Mastersu, Zverev posle preokreta srušio Španca!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemac odigrao jedan od najboljih mečeva u sezoni i poveo u međusobnim mečevima sa 4-3

  • 5
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

U danu kada je Novak Đoković krunisan za svetskog vladara tenisa za 2023. godinu najveće iznenađenje na početku završnog Mastersa u Torinu priredio je Aleksandar Zverev pobedivši Karlosa Alkaraza posle preokreta.

Nemac je svega jednom prepustio svoj servis, tri puta ga je oduzimao protivniku i na kraju slavio sa 2-1, po setovima 6:7, 6:3, 6:4. Meč je trajao malo više od dva i po sata.

Kao prvi nosilac grupe Španac je otvorio program u istoj i očekivalo se da će pobedom započeti učešće. Pogotovo jer je na suprotnoj strani bio Aleksandar Zverev čija forma i nije na visokom nivou u poslednje vreme.

Doduše ne briljira ni Španac, a svoje minuse u igri prikazao je odmah na startu prvog seta, i to u trećem gemu kada je Nemac iskoritio prvu priliku koja mu se ukazala. Prednost ipak nije bila dugog maha, jer je već u šestom gemu Španac uzvratio sa nulom.

Brejkova više nije bilo do kraja prvog seta, ali jeste mini-brejkova u dva navrata u tajbrejku pa je Alkaraz došao do vođstva. Zverev je od tog momenta zaigrao još ozbiljnije što se uskoro i odrazilo na sam rezultat.

Najpre je preživeo krizu početkom drugog seta i spasio svoj servis, zatim ga na identičan način kao u prvom oduzeo protivniku, što je vrlo lako sačuvao do kraja seta i izjednačio na 1-1.

Vrlo siguran je bio Nemac u svojim gemovima u poslednjem setu, što se nije moglo reći za Alkaraza. Lako je ulazio u prilike da potencijalno reši sve dileme, a ključan je bio peti gem kada i poveo sa ključnih 3-2.

Kalitos je pripretio jedino pri rezultatu 5:4 za rivala, nije iskoristio jedinu brejk loptu u setu. pa je Zverev upisao vrlo bitan trijumf i na planu samopouzdanja.

(Telegraf.rs)

Video: Novak spasao meč loptu i posle skoro četiri sata epski srušio Alkaraza: Najbolji poeni sa meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    13. novembar 2023 | 17:48

    Rafa ga izmalerisao poželevši mu uspeh na turniru koji ni on nikada nije osvojio.

  • Vratiće se rode

    13. novembar 2023 | 18:02

    Sećate se Dominika Tima, podizala se tada ista euforija kao sada za Alkarazom… Niko nikada neće dostići Novaka Đokovića… čak ni Nadala i Federera…

  • Србија до Токија Русија до милвокија

    13. novembar 2023 | 18:07

    Е мој синовац, уништава те Ноле и ван терена. Запосео ти мождане вијуге, увукао у сваку пору на кожи. 😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA