Vreme čitanja: oko 1 min.

Velike reči Alkaraza o Đokoviću: "Svaka mu čast! To što radi je neverovatno, on to apsolutno zaslužuje"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Karlitos je istakao da će se truditi da parira u godini koja dolazi

  • 1
Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Masters Sinsinati 2023 Foto: AP/Tanjug

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković nalazi se trenutno u Torinu gde igra Završni masters turnir, a juče je slavio u maratonu protiv Holgera Runea u tri seta uz isto toliko sati provedenih na terenu.

Njegov trenutno najveći rival, Karlitos Alkaraz nije bio iste sreće, pošto je u ranom terminu danas savladan od strane Aleksandera Zvereva, takođe u tri seta (7:6, 3:6, 4:6), a na konferenciji za medije, Španac je morao da se dotakne i Novaka.

Borio se Alkaraz da skine Đokovića sa trona, ali su ga rezultati na ključnim turnirima, kao i nešto slabija jesenja sezona koštali prvog mesta na kraju godine. Nije Karlitosu krivo, naprotiv, imao je velike reči o Novaku.

- Izgubio je samo pet mečeva ove godine. To je neverovatno. On to zaslužuje, svakako, osvojio je tri Grend slema i stigao do finala četvrtog. Uzeo je dva ili tri Mastersa iz serije 1000 - počeo je Alkaraz, pa se nadovezao:

- Sve što mogu da mu kažem je svaka mu čast, osmi put je prvi na svetu na kraju godine. Boriću se da dođem do šanse da ja to uradim sledeće godine - istakao je Alkaraz.

Pored toga, on je komentarisao i podlogu na kojoj se igra ATP Završni masters u Torinu, istakavši da mu nije jasno zbog čega je tako brza.

- Ne znam zašto stavljaju ovakav tip podloge za kraj godine, zato što cele sezone igramo na turnirima gde je čvrsta podloga sporija. Onda dođemo ovde i stave tako brzu podlogu, ne znam zbog čega - zapitao se Karlitos.

(Telegraf.rs)

Video: Đokoviću ukazana čast u Italiji: Zanjihao kukovima, pa dobio priznanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GORAN/Beč/VRANJE

    13. novembar 2023 | 22:04

    Brza Podloga : Pa namerno Da ti ne bi Pobedio. Užas , Vama Sve Smeta . : VREME , kiša - Sunce. Sudija, Otvoreno - Zatvoreno: pa Dokle Bre Više . KAKO VAS NIJE SRAMOTA.! Možda je problem sto nisi Prvi/1/ . A DA JE BILO POŠTENO - nikada do sada ne bi bio Broj 1. : ZAHVALI SE LJUDIMA I RECI HVALA ATP. Zna se ko je Broj 1. ; 10 godina , ok - Ukrali, Oteli , Uzeli - sve jedno. Nole Br. 1. ŠAMPION- kralj- Car.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA