≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Siner odigrao za Đokovića i Srbe: Janik poslao Novaka u polufinale Mastersa u Torinu, Rune putuje kući!

Vreme čitanja: oko 6 min.

Kakav meč, strašan meč!

  • 27
Janik Siner, Novak Đoković, Vimbldon 2022 Foto: ANDREW COWIE / AFP / Profimedia

Konačno je uspeo, posle dosta muke, posle neverovatnog meča, došlo je do kraja! Janik Siner je savladao Holgera Runea sa 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 6:4, čime je obradovao i celu Srbiju, kao i Novaka Đokovića, koji zbog njega ide u polufinale!

Strepeo je Nole, strepeli su svi iz naše zemlje koji su gledali ovaj meč, jer su kalkulacije bile jasne - svi su navijali za Janika Sinera, kako bi Novak uspeo da se plasira u polufinale završnog Mastersa u Torinu, gde je viđeno mnogo svega, ali i svačega - u bukvalnom smislu.

Janik Siner je bio izraziti favorit, kako zbog forme i pobede protiv Novaka Đokovića, tako i zbog činjenice da igra kod svoje kuće, pred svojom publikom, dok je uvek neugodni Holger Rune vrebao svoju priliku da se "začini" čitavu siutaciju.

Već od starta se videlo da je Siner taj koji diktira tempo, osvojio je dva brejka, došao je do prednosti od 4:0, da bi potom malo i usporio tempo, malo je dopustio protivniku da diše i priveo je set polako, kraju, čime je najavio i eventualnu pobedu.

Hogler Rune, Janik Siner Foto: Tanjug/AP

Drugi set je već doneo novog Holgera Runea, mladog, raspucanog i raspoloženog. Igrao je od početka, uzimao je gemove na svoj servis, servirao je sjajno, igrao je sjajno, ali nije dolazio do brejka.

Igrali su mirno obojica, gem za gemom, poen za poenom i tako je išlo sve do kraja samog seta. Holger Rune je odlično odservirao i na svoj servis je uzeo gem za 5:4, da bi potom uspeo da nasamari Italijana, uzeo mu je brejk i osvojio je set!

Ono što je u tim momentima bilo mnogo veći problem, jeste činjenica da se Siner požalio i na bolove u leđima, dok je Holger Rune uveliko na nozi imao steznik ispod kolena, što je sve slutilo ka tome da strepi Novak Đoković.

Tako su obojica ušli u treći set, gde je Siner bio taj koji je u problemima, dok je Rune pucao od samopouzdanja.

Sigurno je servirao, ali, potom se u trećem gemu našao i jedan "bif" sa publikom, kada se posvađao. Tako je navukao gnev na sebe, međutim, nije mu smetalo da igra, dok se Siner s vremena na vreme i mučio.

Krucijalni momenat ovog meča, dogodio se u devetom gemu seta. Janik Siner je konačno uspeo da slomi Holgera Runea, da dođe do brejka, te da potom i na svoj servis dovrši ovaj meč, čime je potvrdio svoje prvo mesto u grupi, a čime je i Novaka Đokovića poslao u polufinale!

Hogler Rune, Janik Siner Foto: Tanjug/AP

Janik Siner - Holger Rune 2:1 (6:2, 5:7, 6:4)

TOK MEČA UŽIVO:

III SET

6:4 - Kraaaaaaj! Janik Siner je pobedio u ovom meču.

5:4 - IDEEE BREEEEJK! Siner je uspeo da napravi brejk i sada će servirati za pobedu u meču.

4:4 - Auuuh, kakav gem! Imao je Holger Rune sada brejk loptu, koju nije iskoristio i to je kaznio Janik Siner, vratio se u gem, a onda je isti i osvojio nakon svog 11. asa.

3:4 - Odličan servis gem za Runea. Napravio je jednu grešku, ali ga onije poremetila za nešto više od tog jednog izgubljenog poena.

3:3 - Bez drame, bez muke, Siner osvaja gem!

2:3 - Italijan, za kog navija cela Srbija, uspeo je opet da prikaže neke veoma dobre poteze, ali, nije to bilo dovoljno. U krucijalnim momentima je odservirao dobro, te je tako i došao do ovog gema, reklo bi se izuzetno važno

Hogler Rune, Janik Siner Foto: Tanjug/AP
g.

2:2 - Janik Siner odličan! Odservirao je svoj deveti as i uzeo je gem.

1:2 - Kakav gem, strašan gem! Nekoliko brejk lopti za Sinera, Holger Rune se svađao sa publikom, sa sudijom... Svašta je viđeno, da bi na kraju Danac bio taj koji je uspeo da dobrim servisima dođe do novog gema i novog vođstva.

1:1 - Nekako se spasio Siner, očigledni su problemi u njegovoj igri, ali je opet imao neke neverovatne poene tokom ovog gema, kojima je praktično ostao u životu na svoj servis.

0:1 - Puca od samopouzdanja Holger Rune, što pokazuje rutinskom igrom u prvom gemu novog seta. Bolje teško i da je moglo da se započne u ovom drugom setu.

II SET

5:7 - Osvaja set Holger Rune!

5:6 - Holger Rune rutinski dobija svoj set.

5:5 - Kakav gem Sinera! Italijan je odigrao dva sjajna voleja, onda je odservirao as, da bi sve samo završio na veoma lak način.

4:5 - Rune nastavlja dobro da servira. Zanimljivo je to kako mu je prvi set bio potreban samo kako bi se uozbiljio i popravio svoj servis, koji ga sada služi perfektno.

4:4 - Bez tenzije, Siner dolazi do izjednačenja, i to novim asom na ovom meču.

3:4 - Bez obzira na povredu, Rune uzima i novi gem.

Janik Siner Foto: AP/Tanjug

3:3 - Siner je osvojio gem, ali ono što je dobro za njega, jeste i to da Rune ima povez na kolenu, koje ga očigledno muči.

2:3 - Sada je Siner bio tja koji je imao brejk loptu, nije iskoristio, Rune je okrenuo rezultat i osvojio je gem na svoj servis.

2:2 - Mogao je Rune sada do brejka, imao je priliku. Spasio se Siner, a onda i okrenuo u svoju korist.

1:2 - Sve ono što nije mogao u prvom setu, može sada. Rune osvaja novi gem, brani svoj servis.

1:1 - Siner nastavlja gde je stao.

0:1 - Sada Rune bolje otvara set, odbranio je svoj servis, što mu je mnogo nedostajalo u prethodnom odigranom, gde doslovno nije mogao ništa da uradi Italijanu.

I SET

6:2 - Uzimaaa prvi set Siner! Novak Đoković sada može da odahne, jer ovo ide u pravom smeru.

5:2 - Ipak ništa od brejka novog, Rune je odbranio svoj servis, ali sada Siner servira za osvajanje seta.

5:1 - Osvaja novi gem Siner i sada će Rune servirati za ostanak u prvom setu.

Janik Siner Foto: Tanjug/AP

4:1 - Konačno uspeva i Rune da osvoji gem na svoj servis. Opet je imao problem, imao je Siner 30:30, ali se nekako spasio Danac u ovom slučaju.

4:0 - Nastavlja Janik Siner da igra brutalno u ovom meču. Tek je 17 minuta na terenu i već je uspeo da osvoji četiri gema.

3:0 - Ma, ide i novi brejk Sinera! Janik je imao dve brejk lopte, ali je uspeo potom Rune da ga stigne. Ipak, ušli su u đus, posle kog je Siner bio taj koji je sačuvao prednost.

2:0 - Nakon brejka, Siner brani i svoj servis veoma lako, bez izgubljenog poena.

1:0 - Odmah pravi brejk Siner na početku meča! Rune je nervozno ušao u ovaj duel, što je Siner iskoristio i odmah je napravio prednost, koja bi mogla i te kako da mu znači u nastavku meča.

KOMENTAR PRE MEČA:

Srpski teniser Novak Đoković je uspeo da upiše pobedu u trećem kolu grupne faze završnog Mastersa u Torinu, gde je bio bolji od Huberta Hurkača, ali mu to nije bilo dovoljno za prolaz, te sada gleda ka duelu Janika Sinera i Holgera Runea.

Njih dvojica svoj meč igraju od 21 sata, uz direktan prenos na Sport klub 2 kanalu, a on je od izuzetne važnosti za Novaka Đokovića, jer će samo on odlučiti o eventualnom prolasku u polufinale.

Novak je imao sve u svojim rukama, morao je da savlada Huberta Hurkača sa 2:0, nije to uspeo, te sada zavisi samo od Janika Sinera, koji mora da slavi protiv Runea u poslednjem kolu.

Bilo koja pobeda Italijana vodi Novaka u polufinale, dok Runeov trijumf vodi njega i Italijana u polufinale.

Posle svog meča sa Hurkačom, Đoković je u šali rekao da neće gledati ovaj meč, jer neće da se nervira, ali je sigurno da će Srbija gledati zbog svog miljenika.

(Telegraf.rs)

Video: Đokoviću ukazana čast u Italiji: Zanjihao kukovima, pa dobio priznanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goa

    16. novembar 2023 | 23:47

    Kralj osvaja turnir !!!

  • Crnogorac

    16. novembar 2023 | 21:39

    Idemooooo

  • Lucifer

    16. novembar 2023 | 22:08

    Imao je dve pobede, mislio sam da ce pustiti Runea mada nemaju šansi protiv Medvedeva.. Nole je loše odigrao ali može sa pola gasa da osvoji turnir...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA