≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Protiv koga će Novak Đoković igrati u polufinalu Završnog mastersa: Sve kalkulacije uoči raspleta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španac ili Rus, pitanje je?

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Zvanično najbolji teniser planete na kraju 2023. godine Novak Đoković uspeo je da prođe u polufinale turnira u Torinu pošto je uz pobedu od 2-1 nad Hubertom Hurkačom, dok je Janik Siner takođe odradio svoj deo posla pobedivši Holgera Runea.

Na kraju Zelene grupe Italijan je zauzeo prvo mesto, Nole drugo, a ko će biti njihovi rivali nije poznato još uvek dok se u petak čeka rasplet u Crvenoj grupi.

I tamo uoči poslednjeg kola nije poznato apsolutno ništa osim da je Andrej Rubljov eliminisan sa dva poraza, dok se preostala tri tenisera bore za dva mesta koja vode dalje.

Za sada je najbliži protivnik Đokoviću Danil Medvedev, koji je već prošao u polufinale, međutim prvo mesto mu apsolutno nije sigurno. A prvoplasirani igrač će igrati protiv Novaka. Kalkulacije su sledeće.

U slučaju pobede Danila Medvedeva nad Karlosom Alkarasom Rus će sigurno biti prvi, dok će preostali poredak zavisiti od duela drugog meča. Trijumf Aleksandra Zvereva u tom slučaju vodi Nemca dalje sa mesta broj dva, dok bi pobeda Rubljova spasila Karlitosa koji bi prošao sa druge pozicije.

Medvedev će biti Novakov protivnik i u slučaju da izgubi od Alkaraza u tri seta, a Zverev pobedi Rubljova.

Opcije prema kojima bi Španac bio prepreka pred finale su takođe jednostavne, ako pobedi Medvedeva, a Rubljov iznenadi Zvereva ili ukoliko savlada Danila u dva seta nezavisno od ishoda drugog susreta u grupi.

Da rezimiramo, Đoković sigurno neće igrati protiv Zvereva, a da li će protiv Medvedeva ili Alkaraza zavisi od nekoliko faktora. Rus ima sve u svojim rukama, mada je pitanje da li je voljan da kalkuliše.

(Telegraf.rs)

Video: Đokoviću ukazana čast u Italiji: Zanjihao kukovima, pa dobio priznanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    17. novembar 2023 | 10:42

    Ma sve je manje bitno, sadasam gledala vrtic za decu sto je finansirao Svaka mu cast, zato ce Bog da ga prati. Hajde ljudi ko ima nemalepseg nego davati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA