Vreme čitanja: oko 2 min.

"Želim da ga pobedim, da budem najbolji u istoriji": Alkaraz motivisan posle teškog poraza od Novaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odao je i priznanje Đokoviću...

  • 70
Karlos Alkaraz Printscreen: Twitter/@TennisTV

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Završnog mastersa u Torinu pošto je u polufinalnom duelu više nego ubedljivo, savladao Karlosa Alkaraza sa 2:0.

Posle meča, na konferenciji za novinare, Alkaraz je sumirao utiske meča sa Novakom.

- Igra na istom nivou tokom celog meča. Neverovatan je kvalitet njegovih udaraca, igra toliko duboko, teško je uzvratiti. Još jednom je pokazao zašto je najbolji na svetu - istakao je Alkaraz i dodao:

- Posle meča sam bio malo tužan, ali nisam na njegovom nivou. Igrao sam sjajne mečeve na Vimbldonu, u Sinsinatiju, na Rolan Garosu, bio sam na tom nivou, ali moram da treniram i da postanem bolji. Ima više iskustva, neverovatan je, ima izvanredan ritern, stalno gura rivale do krajnje granice. Igrao sam sjajne poene, odigram jedan sjajan, a onda pogrešim tri-četiri. Protiv igrača kao što je Novak to se ne sme.

Alkaras je pravio mnogo grešaka.

. Plan B bi mogao da bude da samo trčim i da vraćam lopte, da igramo duge razmene, ali to nije dovoljno protiv igrača kao što je Novak. Morao sam da napadam više, da budem agresivniji, čak i ako grešim. Protiv Novaka moraš da pogađaš blizu linije, inače si mrtav.

Alkaraz ne namerava da odustane.

- Znam šta sve treba da popravim na pripremema ako želim da pobeđujem najbolje. Pričaću sa Huanom Karlosom, gledaću ponovo i ovaj meč da vidim svoje slabosti i da se poboljšam. Fokusiraću se na ovaj meč, ne na naše prethodne, jer mislim da mnoge stvari moram da popravim kako bih bio na njegovom nivou“.

Alkaraz je odao priznanje Novaku, a govorio je i o motivu da se upiše u istoriju tenisa.

- Ako želim da ga stignem, moram da budem prvi 15 godina. Naravno da je to motiv, ambiciozan sam, želim da budem najbolji u istoriji, da ga pobeđujem i da osvajam sve turnire, ali s druge strane, neću da mislim o tome – legende sporta to nisu uspele što je on, osvaja sve i ruši rekorde. Dakle, miks motivacije i toga da ne želim da mislim o tome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бора

    19. novembar 2023 | 09:28

    Treba sine da budes rodjen od boga da bi bio najbolji, a ti to nisi. Napunpan si nekim proteinima kao i tvoj sunarodnik Nadal al to je kratkog daha. Ti možeš samo da sanjaš da budeš bolji od Novaka. JEDAN JE NOLE!

  • Miki

    19. novembar 2023 | 09:06

    Treba ti jos puno kačamaka da jedes....

  • Dijana

    19. novembar 2023 | 09:04

    Dečko, ne sanjaj mnogo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA