≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Đoković je šampion Torina! Novak se osvetio Sineru, demolirao ga i osvojio svoj 7. završni Masters u karijeri

Vreme čitanja: oko 6 min.

Bravo, Nole!

  • 66

Srpski teniser Novak Đoković je uspeo, osvojio je završni Masters u Torinu, gde je u velikom finalu bio bolji od Janika Sinera sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3, i to za samo malo više od sat i po tenisa u ovom italijanskom gradu.

Reklo bi se, servirao je Novak hladnu osvetu. Više nego hladnu. Porazio ga je Siner u grupnoj fazi, naneo mu je poraz koji ga je mogao koštati mnogo, koji ga je mogao ostaviti bez polufinala, što Đoković nije zaboravio.

Ipak, Siner je tada čini se napravio i "grešku", pošto je svojom pobedom protiv Runea obezbedio Novaku prolaz, čime je sebi učinio i "medveđu uslugu", jer je Đoković bio željan osvete i želeo je da pokaže da je kraj tek onda kada on to kaže.

Motivisan je bio Novak, videlo se to već od samog starta meča, pogotovo na njegove servis gemove. Kao da je birao, Đokovića je služio savršeno sevis na ovom meču. Uzimao je poen za poenom, o čemu svedoči i činjenica da je u prvom setu imao tek izgubljena dva poena na svoj servis!

Izuzev toga, Siner se dosta mučio na svakom od svojih, dok je samo jedan brejk bio dovoljan, onaj u četvrtom da osvoji prvi set naš teniser.

Novak Đoković, Janik Siner Foto: Tanjug/AP

Drugi set je Novak počeo još bolje, a Janik Siner je bio dosta uplašen, video je da iako igra svoj najbolji tenis u karijeri, da to nije baš dovoljno da se savlada najbolji ikad u ovom sportu.

To je samo rezultiralo novim brejkom za Novaka, onim odmah na početku seta, čime je stekao i dobar kapital pred nastavak seta, gde je samo morao da štiti svoj servis. Isti onaj servis koji ga je služio tokom čitavog meča.

Međutim, zakazao je i taj servis malo, ali samo malo. Imao je Siner po prvi put brejk lopte, imao je dve brejk lopte u šestom gemu, kada je i Novaku sve posustalo. Ali, Đoković se nekako vratio, sačuvao je prednost i mogao je mirno ući u nastavak.

Drugi deo drugog seta je bio poprilično dinamičan, dosta gemova je ulazilo u đus, jedan je trajao čak i 16 minuta... Borba se rasplamsala, ali, nijedani od njih nije koristio brejk prilike, što je išlo na ruku Đokovića.

Ko bi rekao, baš je taj brejk, novi brejk u meču bio dovoljan Đokoviću. Siner je popustio, napravio je duplu servis grešku, njegovu prvu i to u kobnom momentu.

Novak Đoković - Janik Siner 2:0 (6:3, 6:3, -:-)

TOK MEČA UŽIVO:

II SET

6:3 - KRAAAAJ, NOVAK JE ŠAMPION!

5:3 - Bilo je čupavo ovde. Imao je šanse Siner u ovom gemu, vodio je 30:0, onda je poklonio Đokoviću neke poene. Na sreću, Novak je uspeo da osvoji gem.

4:3 - Maratonski gem! Trajao je 16 minuta ovaj servis gem Sinera, imao je brejk lopte Đoković, vraćao se Siner, imao je Siner prilike, vraćao se Novak... Na kraju, erupcija oduševljenja u Italiji, Siner smanjuje prednost.

4:2 - Vratio se Nole sada iz ponora! Od početka je servirao sjajno, ali sada je posustao i Siner je to prepoznao. Imao je dve brejk lopte Janik, ali je uspeo Novak da se povrati, uspeo je da odigra gem kako treba i osvoji gem!

3:2 - Nema šta, igra Siner dosta dobro ovde, lagan servis gem ima u meču, verovatno i prvi od početka. Smanjio je prednost, ali, sada mora da pokuša na Novakov servis nešto, ako želi da ostane u životu.

3:1 - Nije mogao Novak da odabere bolji momenat u ovoj sezoni za ovakve servis gemove. Siner nije imao nijednu brejk loptu, a nije ni blizu. Đoković servira sve bolje i bolje i podiže svoj nivo igre iz poena u poen.

2:1 - Spašava tri brejk lopte Janik Siner ovde. Imao je Đoković priliku da potpuno slomi Italijana, u jednoj od tih lopti je praktično imao sve na tacni, ali, desila se greška, pa je Janik uspeo da se vrati i osvoji gem.

Novak Đoković, Janik Siner Foto: Tanjug/AP

2:0 - Svih osam poena u drugom setu osvaja Novak Đoković, što samo govori u kakvom stanju se trenutno nalazi. Došao je i do devetog asa, sve ide besprekorno dobro za njega.

1:0 - Gazi Novak! Ide novi brejk odmah na startu drugog seta.

I SET

6:3 - Uzima prvi set Novak!

5:3 - Ušli su sada u razmenu njih dvojica, Siner je bio taj koji je vodio reč, Novak je vrebao svoju priliku, ali nije došao do nje. Nije ni morao, sada servira Đoković.

5:2 - Ma, kako samo servira Novak! Odlično! Ima već šest asova i ne planira tu da stane, Italijan mu ne može ništa u ovom meču.

4:2 - Dobro, nije ovo strašno. Siner je sada odigrao odličam gem na svoj servis, Đoković se nije previše ni trudio, jer zna da ima prednost već.

Novak Đoković, Janik Siner Foto: Tanjug/AP

4:1 - Rutinski, veoma lako. Forhend radi kako treba, servis radi još bolje. Ide Novaku sve od ruke.

3:1 - Ideee brejk Novaka! Već kažnjava nepažnju Italijana, koji je dobro počeo, dobro servirao, ali je kaznio to Novak i već ima veliku prednost.

2:1 - Dobro je. Đoković je uspeo da dođe do svog četvrtog asa u ovom meču, što dovoljno govori koliko je smiren. Nije Novak neki teniser koji mnogo nade polaže u servis, ali je i to popravio, te sada koristi protiv Italijana. Za sada sve ide kako treba.

1:1 - Vraća se Siner sada. Nervoznije je ušao Italijan u ovaj gem, što se videlo već od prvog servisa. Nije dobijao poene tako lako, Novak je za razliku od njega uspeo da mu uzme jedan, ali, tada je Siner otišao na 40:15. Uzvratio je Đoković, došao na 40:30, ali, spasio se Italijan.

1:0 - Bolje nije moglo. Tri dobra servisa, odlična servisa. Potom je Novak odservirao još jednom dobro, ušli su u razmenu, te je Đoković lako došao do novog poena.

KOMENTAR PRE MEČA:

Došlo je vreme da se sazna, ko je najbolji teniser na svetu ovom momentu. ATP rang lista kaže jedno, to je Novak, ali, završni Masters u Torinu je jedna nova priča, a u njegovom finalu se nalaze Novak Đoković i domaćin, Janik Siner.

Svela se knjiga na Apeninima na samo dva slova, ona najvažnija, a reklo bi se i najbolja ukoliko je suditi po igrama na turniru.

Đoković je u polufinalu samleo Alkaraza, pokazao je da mladost ne može da mu priđe, da je iskustvo na njegovoj strani i da tu leži njegova snaga, ali... Sada će nasuprot sebe imati Janika Sinera, Italijana koji mu očigledno dosta manje leži.

Siner je već jednom uspeo da savlada Novaka i to na ovom teren, istom, gde je u grupnoj fazi savladao Đokovića i tako ga skoro i izbacio sa turnira.

Ipak, kasnije su se kockice poklopile, a njih dvojica su se pronašla u finalu, odlučiće ko će kući odneti pehar. Da li će Novak doći do svog sedmog ili će pak Janik Siner uspeti da osvoji svoj prvi.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako se Beograd poklonilo najvećem teniseru u istoriji: Omaž Novaku Đokoviću na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    19. novembar 2023 | 17:30

    Ajmo Dobri Nas idemooo, izdrzi nocas pa na odmor zasluzeni do pocetka Australije,uz tebe smo❤❤❤❤

  • Gasa

    19. novembar 2023 | 17:55

    U kalendar treba uvesti,krsna slava Djokovic Novak!

  • zorica

    19. novembar 2023 | 20:01

    Pevaj Nole, pevaj rode

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA