Vreme čitanja: oko 1 min.

Teniser žestoko kritikovao ATP i poručio: "To samo Đoković može da uradi"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Samo Novak može da igra deset turnira godišnje i da bude broj jedan", smatra Rusuvuori

  • 0
Emil Rusuvuori Foto: Tom Dubravec / Cropix / Profimedia

Finski teniser Emil Rusuvuori kritikovao je ATP zbog zgusnutog rasporeda, ističući da ne može svaki igrač da se ugleda na Novaka Đokovića tako što će igrati manje turnira i istovremeno održavati najviši rang!

U nedavnom intervjuu, Rusuvuori je iskreno govorio o svojoj borbi sa povredama ramena i lakta, te je naveo kako obimna putovanja i obaveze negativno utiču na igrače.

Tačnije, Finac se našalio i rekao da je dolazak na svetsku poziciju broj 1, uz učešće na nekoliko turnira, podvig koji samo Đoković može da postigne.

- Da, sigurno jeste. Samo Novak može da igra deset turnira godišnje i da bude broj jedan - rekao je Finac kroz osmeh pa dodao:

- Stvari nisu tako jednostavne. Moramo mnogo da igramo jer ima mnogo rezultata koji se računaju. Putovanja, lopte... sve to utiče. Svi kažu da bi voleli da igramo manje, ali na kraju igramo skoro svake nedelje. Ovako moramo da radimo, na to nas kolo tera.

Rusuvuori je takođe dodao svoj glas kritikama oko čestih promena lopti na turneji, naglašavajući rizike povezane sa stalnim prilagođavanjem.

- Ono što mogu da vam garantujem 100 odsto je da nimalo ne pomaže to što stalno menjamo uslove. Takođe moram da pogledam svoj raspored sa timom, da sastavim raspored u kojem mogu da igram dve nedelje sa istom loptom, jer ako se menjate svake nedelje, previše rizikujete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA