Vreme čitanja: oko 1 min.

Finska dobila protivnika u polufinalu Dejvis Kupa: Češka se borila svim silama, ali dalje ide Australija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imamo i drugog polufinalistu

  • 0
Dejvis Kup tim Srbije Foto: TSS/Neda Miletić

Teniska reprezentacija Australije drugi je polufinalista završnog turnira Dejvis Kupa pošto je posle velikog preokreta pobedila Češku rezultatom 2:1 i za plasman u finale će se boriti u petak protiv Finske.

U prvom singl meču Tomas Mahač je pobedio Džordana Tompsona rezultatom 2:0 (6:4, 7:5) za sat i 55 minuta i doneo prednost Češkoj. U prvom setu je Čehu bio dovoljan jedan brejk, dok je u drugom napravio dva, a Tompson jedan.

U drugom singl meču Aleks de Minor je pobedio Jiržija Lehečku za izjednačenje na 1:1 iako je Lehečka imao praktično dobijen meč. De Minor je posle velike drame pobedio rezultatom 2:1 (4:6, 7:6 (7:2), 7:5) za dva sata i 33 minuta.

Lehečka je vodio 1:0 u setovima i kod 5:4 u drugom servirao za plasman Češke u polufinale, ali je De Minor uspeo da vrati vrejk minusa, uvede set u taj brejk i kasnije poravna na 1:1.

Uzdrmani Lehečka je odmah na startu trećeg seta izgubio svoj servis, ali je uspeo da se konsoliduje i veoma brzo izjednači na 2:2. De Minor je kod rezultata 5:5 napravio novi brejk i zatim ga potvrdio za izjednačenje na 1:1.

Odluku o polufinalisti donosio je dubl, a Australijanci Metju Ebden i Maks Pursel su pobedili Adama Pavlašeka i tragičara dana Jiržija Lehečku rezultatom 2:0 (6:4, 7:5) za sat i 14 minuta igre.

U preostala dva četvrtfinala sutra igraju Italija - Holandija i Srbija - Velika Britanija.Pobednici tih dvoboja igraće u subotu polufinale, dok je finale na programu u nedelju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đere: Svi znamo zašto smo došli u Malagu!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA