Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković oborio još jedan rekord, ovoga puta u dresu Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nole je pretekao Zimonjića po broju pobeda

  • 0
Novak Đoković Foto: Andrea Rosito/IPA Sport / ipa-ag / PA Images / Profimedia

Novak Đoković je oborio još jedan rekord, pošto je postao teniser sa najviše pobeđenih singlova i dublova na Dejvis kupu u opremi reprezentacije Srbije (44)!

Navikli smo da gledamo kako Nole obara sve svetske teniske rekorde na individualnom planu iz godine u godinu, ili bolje rečeno iz meseca u mesec, ali ovog puta i zvanično je postao igrač naše reprezentacije sa najviše pobeda na Dejvis kupu ikad sa 40 pobeđenih singlova i 4 pobeđena dubla.

Prestigavši svog bivšeg saigrača i prijatelja Nenada Zimonjića koji ima čak 43 pobede za nacionalni tim, najbolji teniser svih vremena je i najbolji teniser srpske reprezentacije u istoriji sa trenutno 44 pobede na prestižnom turniru.

Svi znaju koliko Noletu znači iganje u dresu gde mu nacionalni grb greje srce svaki put kada izađe na teren. Verujemo da ovaj broj nije ni blizu onog koji naš šampion planira da napiše kada bude završio svoju nestvarnu karijeru.

Podsetićemo da je Đoković u četvrtfinalu Dejvis kupa bez većih poteškoća savladao Kamerona Norija rezultatom 2:0, i tako odveo Srbiju u  polufinale gde je će se susresti sa reprezentacijom Italije.

(Telegraf.rs)

Video: Novak trenira zajedno sa Krajinovićem: Filip na terenu posle dosta vremena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA