Vreme čitanja: oko 1 min.

Troicki: To što Novak radi za reprezentaciju je istorijski podvig

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sam Troicki, kao i Bozoljac, ističu da su svi ponosni i na ono šta je Kecmanović uradio

  • 0
Novak Đoković, Viktor Troicki Foto: TSS / Srđan Stevanović

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki nije krio zadovoljstvo posle trijumfa nad Velikom Britanijom u četvrtfinalu F8 u Malagi.

Naredni rival Srbiji je Italija, a duel je zakazan za subotu u podne.

- Sjajan je osećaj dan posle pobede. Čestitao bih igračima koji su izneli pobedu, ali i ostatku tima na sjajno odrađenom poslu. Pobeda je izvojevena posle singlova u dva teška meča, jer Britanija ima odlične igrače i igrali su dobro.

Osvrnuo se selektor Troicki i na pojedinačan učinak reprezentativaca.

- Prvo je Miša Kecmanović odigra sjajan meč. Borio se do kraja, izdržao i pobedio. Naravno, Novak, na kraju, impresivno. To što radi za reprezentaciju je istorijski podvig. Niko nije igrao nikada sa tolikom željom i nije ostvario ovoliki broj pobeda.

Naredni rival u polufinalu je Italija.

- Radujem se što smo ponovo u polufinalu, ali smo fokusirani na meč sa Italijanima. Olakšavajuća okolnost je što imamo dan odmora. Momci će moći da se spreme. Italija je odličan tim, ima sjajne singl igrače, ali imamo i mi. Spremni ulazimo u meč i nadamo se najboljem - poručio je selektor AIR Serbia Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki.

S druge strane, trener Ilija Bozoljac je dodao:

- Svi su videli da je juče bilo sjajno. Kecmanović je prvi meč odigrao fenomenalno, svi smo ponosni na njega. Novak je protiv Norija sjajno pobedio. Sve čestitke. Ušli smo u polufinale, protivnik je Italija. Mi ćemo igrati našu igru i nadamo se pobedi uvek. Na momcima je da odrade najteži deo puta do pobede, a verujem da su spremnida to urade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA