Vreme čitanja: oko 2 min.

Surov napad Francuza na Đokovića zbog dopinga: "Gospodin Novak mora da bude suspendovan, ako je po pravilima!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pa, zašto sad ovo?!

  • 25
Novak Đoković Foto: Andrea Rosito/IPA Sport / ipa-ag / PA Images / Profimedia

Teniska reprezentacija Srbije je završila svoje učešće na Dejvis kupu, gde su poraženi od Italije u polufinalu sa 2:1, čime su raspršili svoje snove o novoj salatari na koju se čeka već više od 10 godina.

Naša reprezentacija se takođe našla i u pomalo čudnoj situaciji pred meč sa Velikom Britanijom u četvrtfinalu, kada su tražili od Novaka Đoković da uradi doping test ali pre meča, što je bilo i nesvakidašnje.

O tome je pričao i sam Novak, koji kaže da za 20 godina karijere nikada to nije iskusio i da se to uvek radilo posle meča.

- Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, trebalo bi da dam krv, eno čovek u ćošku sedi tamo, prati me već nekoliko sati i ne odvaja se od mene... Imao sam kraću raspravu sa ljudima iz doping agencije, prosto nisam mogao da verujem da su doneli takvu odluku, za 20 'plus' godina moje karijere nikad se nije desilo da doping kontrola izabere, ne samo mene, već i druge igrače, da daju notifikaciju da si izabran za doping, a trebalo je da izađem na sat i po vremena - rekao je tada Đoković

Ipak, iako je sve prošlo, sada se javio i francuski biciklista Mark Madio, koji kaže da bi Novak trebalo da bude suspendovan.

- Imamo pravilo kontrole pre i posle takmičenja. Odbio je test pre takmičenja. Ako antidoping telo radi svoj posao, gospodin Đoković mora da bude suspendovan. Odbio je test pre takmičenja, uradio je jedan posle. U biciklizmu, podvrgavate se testu, ako odbijete, test je pozitivan. Ako ste pozitivni na testu, kažnjeni ste. Nemate pravo da odbijete testiranje, to je pravilo - rekaoj je Madio na "RMC" radiju, te je dodao.

- U asortimanu doping proizvoda, postoje proizvodi koji se mogu otkriti tokom izuzetno ograničenog vremena. Ako ne obavite proveru pre početka takmičenja, vreme dok se takmičite vam omogućava da eliminišete tragove doping proizvoda. Zbog toga je uvedeno testiranje pre takmičenja. Nerealno je da je samo upozoren. To onda više nije nasumična provera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi

    26. novembar 2023 | 19:45

    Ovaj nije dovoljno poznat u svom sportu pa bi on onako preko Djokovića da skrene pažnju na sebe!!!!?

  • Gasa

    26. novembar 2023 | 20:04

    Bilo englez,francuz,amerikanac,italijan,sve sami neprijetelji srpskog naroda...

  • Max

    26. novembar 2023 | 20:10

    Ne mozete da ga zaustavite na terenu ,pa ajde onda kako god da ga sprecite da izadje na teren

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA