≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dželat Srbije osvojio Dejvis Kup u Malagi: Australija ostala bez ikakve šanse protiv moćnih Italijana!

Vreme čitanja: oko 1 min.

A ovo smo mogli biti mi...

  • 0
Janik Siner, Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Teniska reprezentacija Italije uspela je da osvoji Dejvis kup po drugi put, pošto su u Malagi u finalu bili bolji od Australije sa 2:0, nakon pobeda Matea Arnaldija i Janika Sinera protiv svojih rivala.

Sve je ovo moglo biti drugačije, samo da je Novak Đoković uspeo da iskoristi jednu od tri meč lopte, ali... Elem, Italija je uspela po drugi put u svojoj istoriji da osvoji ovo takmičenje, a prvi put nakon 47 godina, pošto su prvu i jedinu osvajali 1976. godine.

Italija je ušla i finale pobedom upravo protiv Srbije, gde su se provukli, ni sami ne znajući kako, pošto su bili na rupu ispadanja. Ipak, nije se to desilo, već su sve okrenuli u svoju korist i nakon trijumfa u dublu su i ušli u finale.

Tamo je u prvom meču Aleksej Popirin igrao protiv Matea Arnaldija. Popirin je izgubio prvi set, potom je u drugom uspeo da se povrati, ali je Arnaldi u trećem pokazao da je u boljoj formi i to je bilo dovoljno za prvi bod, reklo bi se i zlata vredan.

A bio je zlatan vredan, jer u drugom meču je igrao Janik Siner, trenutno jedan od najboljih tenisera sveta, koji je to pokazao protiv Aleksa De Minora, koga je savladao u dva seta i to veoma lako - 6:3, 6:0 posle manje od sat i po igre.

Tom pobedom je Siner i doneo pehar svojoj reprezentaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA