Vreme čitanja: oko 1 min.

Hamad kroz dramu do pobede! Međedović trijumfom započeo "Next gen" turnir, mučili ga Amerikanac, ali i grčevi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na kraju je dobro

  • 1
Hamad Međedović Foto: MN Press

Mladi srpski teniser Hamad Međedović, dobro je započeo turnir "Nove generacije", pošto je u prvom meču slavio protiv Aleksa Mikelsena, sa 3:2, po setovima 4:2, 4:3, 3:4, 3:4, 4:3 posle nešto manje od dva i po sata tenisa u Džedi.

Naime, turnir "Nove generacije" (Next gen), održava se u Džedi, a učešće je uzelo osam najboljih mladih tenisera, od kojih je jedan Hamad Međedović.

On je u grupi sa Lukom Van Ašom iz Francuske, Abedalahu Šelbajem iz Jordana, te Aleksom Mikelsenom iz SAD-a, koji mu je bio i prvi protivnik.

Odlično je Hamad započeo meč i lako je uzeo prvi set sa 4:2, a onda je u drugom slavio sa 4:3 i praktično je bio na korak od trijumfa. Ipak, tada je Mikelsen zaigrao bolje, iduća dva seta je osvojio u taj-brejku, da bi sve otišlo u odlučujući peti.

Tamo je Hamad igrao dobro do 2:2 i svog servisa, kada je ušao u probleme sa grčevima i otežano je hodao, skoro nije mogao ni da se kreće, ali je sačuvao svoj servis, potom je ušlo sve u taj-brejk, gde je vezao tri poena i poveo 3:0.

Ipak, Mikelsen je izjednačio i poveo sa 4:3, ali je tada Hamad vezao četiri poena i na kraju je slavio.

Idući meč Hamad Međedović igra protiv Abedalaha Šelbaja, koji je pretrpeo poraz od Luke Van Aša u prvom kolu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA