≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čuveni teniski trener pričao o Novaku: "Nikada u istoriji nisam video tako nešto, on je GOAT"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema poznatom treneru nema diskusije

  • 4
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Bivši trener Serene Vilijams, Simone Halep, Holgera Runea i mnogih drugih, Patrik Muratoglu je izjavio kako smatra da priče o najvećem svih vremena ne treba da bude, da je najveći jedan jedini Novak Đoković.

- Zanimljivo je promišljati o tome da li je bolji Novak iz 2023. ili Novak iz 2015. godine. Ja mislim da je današnji Novak bolji. Igra i samopouzdanje su mu evoluirali, odigrao je još mnogo mečeva. Podigao je igru do velikih visina, a fizički nije pao, mislim da je kondiciono isti – jednako brz, fleksibilan, u balansu prilikom udaraca, otporan. Nikad u istoriji tenisa nisam video da je neko na vrhuncu svoje igre sa 36 godina, kao sa 26-28. Celu karijeru je na tom nivou, uz jednu-dve teške godine, iako je igrao u istoj eri sa Rodžerom i Rafom, a to samo ilustruje koliko je Novak dominantan igrač - izjavio je francuski trener.

On spatra da je priča o najvećem suvišna posle ove sezone, Novak je sa 36 godina učionio nešto što mnogi nisu sa daleko manje.

- Ta čuvena GOAT diskusija je potpuno završena posle ovakve Đokovićeve godine – tri slem titule plus finale, drži rekorde u svim kategorijama: slemovi, mastersi, nedelje na mestu broj jedan. Pri tom još igra, još je na vrhu - dodaje on.

Ipak, Federer je jedan od onih koji su pred sam kraj karijere uspeli da prave velike uspehe i Muratoglu zna to da ceni.

- Često čujem da ono što je Rodžer uradio 2017-2019. godine jeste jednako kao ovo što Novak sad radi. Rodžer jeste bio bolji igrač 2018. godine nego pre zbog jednog velikog razloga – bekhenda. Počeo je da hvata loptu u penjanju, da riternira ravno više nego slajsom. To je napravilo veliku razliku. Ali ni tada Rodžer nije osvojio tri slema i bio konstantan tokom cele sezone, korak iznad drugih. Razlika je u tome što je Novak i sada fizički dobar kao kad mu je bilo 26 - zaključuje Muratoglu.

(Telegraf.rs)

Video: Luda proslava Srbije i Kecmanovića: Ludovalo se uz "Veseli se srpski rode"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    30. novembar 2023 | 18:59

    Tako je to kad stručnjak nepristrasno i realno prokomentariše i oceni!

  • To

    30. novembar 2023 | 19:17

    Brate turčine,nek čuju dušmani.

  • Др

    30. novembar 2023 | 19:13

    Све је то у реду, господине Муратоглу , али о томе ко је ГОАТ, процењују разне светске Милкице Бабовић! Видите, није важан број титула ,већ важан је ум(ј)етички дојам, тако да то ваше мишљење није меродавно!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA