≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Karlos Alkaraz dobio prestižnu nagradu koju Novak Đoković nikada nije osvojio

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je četvrti Španac koji je dobio ovu priznanje

  • 14
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz dobio je Stefan Edberg nagradu za fer plej, profesionalizam i integritet na terenu i van njega, godinu dana nakon što je postao najmlađi broj jedan u istoriji ATP -a.

Alkaraz se tako prodružio Hoseu Higuerasu (1983), Aleksu Koreči (1996, 1998) i Rafaelu Nadalu (2010, 2018-21) kao četvrti Španac koji je dobio prestižnu ATP nagradu.

Ovaj dvadesetogodišnjak već ima tri ATP nagrade zasnovane na glasovima igrača, uključujući Novajliju godine 2020. i Nagradu za teniser koji je najviše napredovao 2022.

- Veoma sam srećan što sam osvojio Stefan Edberg nagradu za fer plej. Posebno sam srećan što je to nagrada koju biraju moje kolege sa ture. To mi puno znači, pa vam svima puno hvala - istakao je on.

Zanimljivo ovo priznanje Novak Đoković nije osvojio nikada.

Rekorder je za sada Rodžer Federer, koji je čak u 13 navrata dobio ovo priznanje, dok je Nadal pet puta bio izabran. Prošle godine ovu titulu poneo je Kasper Rud, a sada mladi Španac.

Nagrada Stefan Edberg dodjeljuje se od 1997. godine, a pravo glasa imaju aktivni teniseri. Oni na kraju svake godine biraju među sobom onoga koji je, kako stoji u objašnjenju, "tokom sezone bio primer profesionalizma, čuvar integriteta teniske igre, ko se takmičio ne dovodeći u pitanje poštenje, ali i ko je radio na promociji tenisa van terena".

(Telegraf.rs)

Video: Novak spasao meč loptu i posle skoro četiri sata epski srušio Alkaraza: Najbolji poeni sa meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    15. decembar 2023 | 20:20

    Сујета је чудо! НОЛЕ #1

  • Mima

    15. decembar 2023 | 21:20

    Fer plej, znaju li oni koji ga dodeljuju šta to znači, pa mali Alkaraz posle svakog osvojenog poena je okrenut protivniku i kao da im se ruga i to je fer plej, a li ako je Federer najviše puta to dobijao onda znamo šta to znači pa on nikada nikom nije priznao poen kao naš Nole. Ali sve što drugi odlučuje je prava glupost kad istina nema veze s'tim

  • MN CG

    15. decembar 2023 | 23:08

    Mogu da daju titule nagrade i neznam što. To je zavist zloba i nemoc . Zna se ko je broj jeda po svemu. Najbolji teniser svih vremena. Najbolji čovjek i najvaspitaniji to se nosi sa ognjišta . Oni Nole neznaju ni za čojstvo ni za poštenje. I ne treba im davati na značaju tim jadnicima i bednicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA