≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo koliko je Novak zaradio tokom karijere: Prestigao Nadala, ali Federer je i dalje daleko

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o zaradi tokom karijere

  • 7
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta i najbolji srpski teniser Novak Đoković, prestigao je nedavno Rafaela Nadala po ukupnoj zaradi tokom karijere.

Kako su preneli specijalizovani mediji, Novak je na završnom Mastersu u Torinu zaradio 4,4 miliona, čime je stigao do impoznatnih 520.000.000 dolara zarađenih tokom karijere.

Novak je time prestigao Rafaela Nadala, koji je do sada zaradio 515.000.000, a ono što je posebno zanimljivo jeste da je Rodžer Federe i dalje daleko ispred po ovom parametru.

Švajcarac je tokom karijere zaradio neverovatnih 1.200.000.000 dolara, što je više nego Novak i Rafa zajedno. Ono što je posebno zanimljivo, jeste da je Novak zaradio više od Rodžera kjada je reč o novcu od samih turnira (180.000.000), ali dobija manje novca od sponzorstava od Federera.

Novak planira i da se dodatno aktivira na ovom polju, te je najavio da će na predstojećem Australijan Open-u, promovisati sportsko prehrambeno piće.

Ipak, ostaje nam da vidimo da li će to biti dovoljno da se približi Federeru po ovom parametru.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković izazvao sve njegove navijače novim trendom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joja sa Kozare

    16. decembar 2023 | 12:39

    Nole je kralj i tacka.

  • Nebojša

    16. decembar 2023 | 13:22

    Zaboravlja se kljucna cinjenica, Novak je Srbin a Federer je Jevrej, a zna se ko drzi svetske brendove poput Rolexa i slicnih i ko drzi SVE SVETSKE MEDIJE. Ali ono sto je najvaznije je novac zaradjen od turnira, znaci neposrednim radom na terenu, od profesije. A sve preko toga su SPONZORSKI UGOVORI. PLUS zbog COVID je bio dugo van tenisa klasicnim nasiljem mocnika sto njegove rezultate cini jos impozantnijim.

  • Momir

    16. decembar 2023 | 12:43

    Ne vidim razlog da se stalno piše koliko je zaradio a ne koliko ga koštaju troškovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA