≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadalov trener otkrio najgore strahove pred povratak Rafe: "Da Australijan Open počinje sutra..."

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španac se naporno sprema za veliki povratak

  • 4
Rafael Nadal, US open Foto: AP/Tanjug

Rafa Nadal je pokazao dobar napredak kada je reč o  treningu posle oporavka od povrede, ali njegov trener Karlos Moja i dalje brine o tome kako će se telo bivšeg broja jedan boriti sa naporima koje sa sobom nosi Grend slem.

Tridesetsedmogodišnji Španac je imao problema s mišićima u Melburnu u januaru, što je rezultiralo propuštanjem cele sezone, ali će se vratiti u Brisbejnu ovog meseca pre nego što zaigra na Australijan Openu od 14. do 28. januara, gde je osvojio dva od svojih 22 Grend slem naslova. Nadal, koji je operisan u junu, izjavio je da bi 2024. mogla biti njegova poslednja godina na turu i posvetio se intenzivnom treningu u poslednjim mesecima kako bi se vratio i obezbedio da završi karijeru na terenu.

- Rafa će preći iz treninga, koji radi vrlo dobro, na takmičenje. Nemoguće je imati iste uslove na treningu kao na meču . rekao je Moja u intervjuu za ATP Tour.

- Igranje najbolja tri seta, pobedi, odmori se, vrati se na teren dva dana kasnije... To je sada moja sumnja, posebno za Grend slem. Ali imamo vremena. Da  Australijan Open počinje sutra, bilo bi zaista strašno. Još mesec dana je preostalo, turnir pre toga u Brisbejnu, zahtevni treninzi... Mislim da će sve ovo doprineti tome da bude sposoban da izdrži. Ali sada to je moj strah - istakao je Moja.

Nadal je ranije ove sezone prvi put u poslednjih 20 godina ispao iz top 100, a sada se spustio na 668. mesto, ali ima pravo na zaštićeni rang zbog povrede i neigranja najmanje šest meseci.

Međutim, Moja je rekao da Nadal neće moći da izbegne jake protivnike u ranim rundama i da će mu biti potrebne povoljne žrebne grupe kako bi stekao ritam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    18. decembar 2023 | 10:35

    Karlos Moja, ovde niko nikoga ne juri da mora igra tenis. Ako si zdrav onda igraj a ako ne sedi onda pored televizora i uživaj uz smoki. Setimo se Endy Mareja , operisao je oba kuka i ubacio veštačke i opet igra i nije se toliko prenemagao kao ovaj Nadal. Ja mislim da Nadal boluje od zavisti što mu nije uspelo tada da ugrabi da osvoji nekoliko grend slemova i drugih turnira ono onomad kad su namerno, ponavljam , namerno zabranili Novaku da ne igra a Novak zdrav Ko dren. Zato mu je Nadalu pusta duša koja nema zadovoljstvo i mir a džigerica mu pade što nije osvojio više kad Novak nije igrao. E sad ovi njegovi treneri, onaj njegov stric unapred se “izvinjavaju” tako da kažem, da ako Nadal ono naleti na Noleta onda će biti “mrtav “ još dok ni počelo nije. Nameštaljke nisu uspele Nadalu .

  • Srle

    18. decembar 2023 | 10:35

    Hemija će učiniti svoje kada dodje vreme

  • Dance

    18. decembar 2023 | 13:58

    Ja im ne verujem ni malo, ne zna se ko jeveci folurant i lazov dal Nadal ili mu stric.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA