Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovi teniseri imaju pozitivan skor protiv Đokovića, a jedan od njih voli da se hvali zbog toga

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pokušaće Novak u 2024. da naplati neke stare dugove

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Završio je Novak Đoković dominantno 2023. godinu i već se uveliko sprema da pokori i narednu sezonu u kojoj će pokušati da dođe do zlatnog slema. Ili makar do zlata na Olimpijksim igrama, što je, čini se, primaran cilj!

Ta Novakova dominacija koja traje godinama dovela je do toga da Srbin protiv većine igrača ima pozitivan skor, pa čak i protiv Rafaela Nadala (30:29) i Rodžera Federera (27:23).

Međutim, tu je određeni broj tenisera protiv kojih Nole nema pozitivan skor i na neke od njih bi mogao da naleti u 2024. godini. Nema sumnje da bi to i voleo, kako bi popravio učinak protiv njih, ali na listi od 11 igrača koji su u plusu tokom međusobnih duela sa Noletom su i neki koji su odavno u penziji.

Jedan takav je Endi Rodik koji ima skor 5:4 i koji je monstruoznim servisom mučio Đokovića tokom karijere. Amerikanac je dobio pet od prvih sedam, dok je Nole na poslednja dva popravio utisak.

Rus Marat Safin se takođe dobro služio servisom i ima skor 2:0 protiv Noleta. Najpre ga je pobedio 2005. sa 6:0, 6:2, 6:1, zatim i tri godine kasnije na Vimbldonu.

Marat Safin , Novak Djokovic Foto: Profimedia

Fernando Gonzales je pobedio Đokovića u Sinsinatiju 2005. i Madridu 2006. godine, kada je Novak napravio prve korake na ATP turu.

Đoković je uspeo da pobedi Gonzalesa u pet teških setova na Rolan Garosu 2006. godine, ali je karijera Čileanca okončana sa netaknutim pobedničkim rekordom protiv Srbina.

I Hrvat Ivo Karlović može da se pohvali da je u penziju otišao sa pozitivnim skorom protiv Đokovića (2:1). Dobio ga je najpre na Mastersu u Madridu 2008. godine, a zatim je trijumfovao i 2015. u Dohi.

ivo karlović foto: MN Press

Antoni Dupua je francuski teniser koji je Novaka svojevremeno pobedio na šljaci u Valensiji (6:4, 7:5), te se 2007. povukao iz igre sa pozitivnim učinkom. Kao i Denis Van Šepingen koji je Đokovića dobio 2004. u Bangkoku i Italijan Filipo Volandi koji je 2004. u Umagu takođe slavio.

I Taro Danijel ima 1:0 skor sa Noletom, dobio ga je 2018. u Indijan Velsu, s tim što Đoković ima potencijalnu priliku da naleti na njega sledeće sezone i najpre izjednači.

Nešto slično će tražiti i protiv Dana Evansa koji je jedan od onih tenisera koji se već više od godinu dana hvali kako ima pozitivan skor protiv Đokovića. Dobio ga je Evans 2022. u Monte Karlu

- Pričaću deci i unucima kako sam dobio najboljeg na svetu - rekao je Evans svijevremeno.

Dan Evans Foto: Profimedia/AFP

Zvuči zanimljivo, ali i Nik Kirjos vodi sa 2:1 protiv Đokovića. Nole u prva dva susreta nije osvojio nijedan set, da bi ga u finalu Vimbldona konačno dobio.

Kirjos ove godine neće igrati na Australijan openu, a upitno je hoće li se uopšte vraćati na teren.

Jirži Veseli može da se pohvali da je Đokovića dobio dva puta (vodi 2:0) u eri kada je Nole dominirao. Čeh je slavio 2016. na Mastersu u Monte Karlu, a zatim i 2022. u Dubaiju. Sledeći susret Veselog i Đokovića biće fascinantan, jer će Đoković želeti da ispravi ovaj rekord pre nego što se povuče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA