Vreme čitanja: oko 1 min.

Curenko poslala jasnu poruku Rusima i Belorusima: "Neka Olimpijske igre gledaju na TV-u"

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovo će biti najmračnije Igre u istoriji"

  • 5
Lesija Curenko Foto: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

Olimpijska godina je pred nama, Pariz će ugostiti najbolje sportiste sveta, a među učesnicima će biti ruski i beloruski takmičari, uprkos brojnim peripetijama koje su se događale tokom poslednje dve godine.

Pozitivna odluka je doneta samo za individualne sportove, pa će tako na teniskom turniru biti predstavnika iz ovih zemalja. Znamo da je njihovo pojavljivanje, posebno na ženskim turnirima, vrlo često nailazilo na gnev Ukrajinki, a sada se oglasila Lesija Curenko.

- Neka Rusi i Belorusi gledaju Olimpijadu na TV-u. U većini sportova će tako i biti, a niko od nas ne želi da igra protiv njih. Ovo će biti najmračnije Igre u istoriji. Nisam iznenađena odlukom MOK-a, ali i dalje mislim da je to veoma loša ideja.

Priča se sve glasnije i generalnom o bojkotu Ukrajine Olimpijskih igara u Parizu, a Curenko ističe da će poštovati odluku.

- Tu odluku će doneti najvažniji ljudu i u mojoj zemlji. Ako naša vlada odluči da ne idemo na Olimpijadu, ja ću je poštovati. Nas sportiste niko još nije pitao, ali sam siguran da će i to doći na red.

Nadovezala se Curenko i na predaju Arini Sabaljenki u Indijan Velsu uz naponu da je to učinila kako predsednik MOK-a Tomas Bah ne bi zaključio da oni mogu normalno da igraju protiv Rusa i Belorusa.

- Nije to bila laka situacija. Samo nekoliko minuta ranije mi je iz VTA rečeno da će sve one moći da igraju, bez obzira na njihove političke stavove. To me je šokiralo. Posle toga nisam mogla na teren, dugo sam posle imala zdravstvene probleme - zaključila je Lesija Curenko.

(Telegraf.rs)

Video: Ispod haljine ni traga od gaćica: Arina Sabalenka bez donjeg veša na zvaničnoj večeri WTA tura

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    26. decembar 2023 | 11:32

    Auuu al' si jaka na riječima... Kada bi bile samo tri teniserke na Olimpijadi ti ni tada medalju uzela ne bi...

  • NekoKo

    26. decembar 2023 | 11:38

    Ova mnogo opasna kao i većina, al na rečima. Da je otišla na front kao dobrovoljac svako bi morao da joj skine kapu, čak i neprijatelj. Kao profesionalna sportistkinja u najboljim godinama spsobnija je od gomile muškaraca koji su na frontu. Ona je izabrala da mlatara reketom po svetu, zarađuje pare.

  • Ciganin 1976

    26. decembar 2023 | 13:45

    M'rš fukso ukrajinska !!! Uzmi kornišoni od tog pajaca skraćenog pa zajedno svirajte klavir, ali u Sibirskom kazamatu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA