Vreme čitanja: oko 2 min.

Pogledajte koje su najplaćeniije sportiskinje sveta i koliko one zarađuju: Teniserke dominiraju u vrhu

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Verovatno i očekivano

  • 1
Elina Svitolina, Iga Švjontek Foto: AP/Tanjug

Sve popularniji je ženski sport, da li ste se zapitali koliko su zaista plaćene sportiskinje koje prave sjajne rezultate? Izdvajamo top 10 najplaćenijih sportiskinja trenutno na svetu.

Jedan od najplaćenijih svetskih sportova već decenijama je tenis kao i nekoliko drugih individualnih sportova. Pa su tako i sve dame sa ove prestižne liste baš iz individualnih sportova.

Španska "Marka" izdvaja top 10 najplaćenijih sportiskinja sveta:

Iga Švjontek, poljska teniserka trenutno se nalzi na prvom mestu najplaćenijih dama sa reketom sa zaradom od 23.9 miliona dolara.

Iga Švjontek Foto: Tanjug / AP

Ejlin Gu, mlada kineska skijašica je iznenađujuće zauzela drugo mesto sa zaradom od 22.1 miliona dolara. Inače ona je američki top model koji nastupa za kinesku reprezentaciju, prezentuje najveće svetske modne brendove...

Koko Gof je amerčka teniserka koja je osvojila US Open ove godine i tako zauzela treće mesto sa zaradom od 21.7 miliona.

Ema Radukanu, britanska teniserka, rumunskog porekla koja je odrasla u Kanadi, osvojila je otvoreno prvenstvo Amerike pre dve godine, ali nažalost zbog brojnih povreda je pala sa vrha WTA singl liste. Njena trenutna zarada je i dalje enormna, s obzirom na rezultate, pa se prema tome pozicionirala na četvrto mesto sa 15.2 miliona.

Emma Raducanu Ema Radukanu tenis teniserka Foto: Tanjug/AP

Naomi Osaka je još jedna u nizu popularnih žena sa reketom koja dolazi iz Japana. Napustila je teren zbog mentalnih problema, ali još uvek je jedna od najplaćenih sportiskinja koja ima zaradu od čak 15 miliona.

Arina Sabalenka zaradila je ove godine 14.7 miliona. Trenutno se nalazi na drugom mestu svetske WTA singl liste, pošto je popularna Beloruskinja uspela da dostigne finale US Open-a, i polufinala Rolan Garosa i Vimbldona.

Džesika Pegula 29-godišnja američka teniserka trenutno se nalazi na petom mestu WTA singl tabeli. Takođe se pozicionira kao sedma na listi najplaćenijih sportiskinja sa 12.5 miliona.

Venus Vilijams, jedna od najpoznatnijih teniserki u istoriji tog sporta. Sa 43 godine još uvek se aktivno bavi tenisom i to na jednom zavidnom nivou pošto ima trenutnu zaradu od 12.2 miliona.

Elena Ribakina je kazahtanska teniserka koj je osvojila 9.5 miliona ove godine. Zauzela je četvrto mesto na WTA listi i procenjuje se da bi u narednoj godini mogla još da napreduje.

Elena Ribakina - Jelena Ostapenko Foto: Tanjug - AP

Lejla Fernandez je kanadska teniserka koja je ove godine uspela da osvoji 8.8 miliona dolara i tako uđe na ovu ponosnu listu.

U narednih deset najplaćenijih sportiskinja ima i fudbalerki, košarkašica, pa čak i jedna golferka, ali ubedljivo najviše teniserki kao i u samom vrhu.

Mogli bismo da zaključimo nakon ove tabele da je tenis najprofitabilniji ženski sport, a ujedno se može okarakterisati kao i jedan od najgledanijih ženskih sportova od strane publike.

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Novak čestitao Božić i Novu godinu katoličkim vernicima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABV

    26. decembar 2023 | 14:20

    Samo zato što su se teniserke izborile da budu plaćene kao muški iako ih niko živ ne gleda. Čekamo da se izbore i u fudbalskoj ligi šampiona da se izjednače...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA