Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je jedan od najboljih dubl igrača, a onda je zbog klađenja izbačen iz tenisa: "Osećam se kao..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kaznu mu je izrekao "Tenis Intergriti Junit" (ITIA), inače telo koje se bori protiv korupcije i nameštanja u svetu tenisa

  • 0
Danijele Braćali Foto: Profimedia

Italijan, Danijele Braćali poznat je svima onima koji su pre nekoliko godina pratili tenis. Bio je jedno vreme čak i prvi Italijan na ATP listi, ali se 2018. godine njegova karijera u "belom sportu" završila izuzetno neslavno.

Braćali je tada dobio doživotnu zabranu bavljenja tenisom zbog optužbi da je učestvovao u nameštanju mečeva na turniru u Barseloni. Uz doživotnu zabranu, bio je kažnjen i sa čak 250.000 dolara, a zabranjen mu je i dolazak na ATP turnire u svojstvu gledaoca.

Kaznu mu je izrekao "Tenis Intergriti Junit" (ITIA), inače telo koje se bori protiv korupcije i nameštanja u svetu tenisa.

Njegovi problemi počeli su 2015. godine, kafa je bio suspendovan zbog kontakta sa ljudima koji su se kladili na tenis. Tada je u intervjuu za "Fanpejdž" izneo neke vrlo interesantne detalje.

- Kladili su se i ja sam to znao, ali u to vreme 90 odsto ljudi koje si upoznao je to radilo, kao danas. Kladili su se na fudbal i tenis, pitali su me razna pitanja ‘Znaš li ovo ili ono‘ i rekao sam ‘Da, znam ovo ili ono‘ - počeo je Braćali.

Danijele Braćali Foto: Profimedia

Kao sporan, pominjao se meč iz 2011. godine, koji su u Barseloni igrali Staraće i Travera.

- Optužba protiv mene je bila da sam povezao Potita s tim kladioničarima, s računovođama, preko mobilnog telefona. Međutim, ja nikad nisam dobio taj mobilni... Na sudu u Kremoni sam oslobođen uz pojašnjenje da nisam napravio nikakav prekršaj, ali me 10 dana nakon toga ITIA optužio da sam postupao kao posrednik za nameštanje tog meča. Dakle, na kaznenom sudu sam oslobođen, ali me sportski sud osudio, što je neverovatno. Rekli su da moramo biti primer mladima, da je to bio razlog što sam osuđen.

Ostala mu je samo opcija da u Italiji radi u svetu tenisa, što mu je dozvoljeno, ali ne na međunardnim događajima.

- Kladili su se na poen uživo. Imali su osam sekundi između trenutka kada je poen završio i moguće opklade, pa su se uvek kladili na sigurno; videli su ishod uživo pre nego što je aplikacija ažurirana. Sada je, po mom mišljenju, fenomen klađenja u tenisu eliminiran, pre je sigurno postojalo. Bilo je likova koji su dolazili na turnire, dogodilo mi se više puta da su me zvali u sobu, i uvek sam sve ispričao.

Neke stvari i dalje ne može da prihvati...

- Zašto moram pronaći druge igrače za nameštanje kad sam ja to mogao? Igrati 30-35 turnira parova godišnje, bilo bi lakše. To su lude stvari. Na kraju svega osećam se kao "rogonja" i pretučen. Neverovatno su se silovito obrušili na mene – zaključio je Braćali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA