≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedva je produžio svoju karijeru, a nekada je bio jedan od Đokovićevih najvećih rivala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Porodica mu je bila najbitnija u najtežim vremenima, zbog supruge je produžio karijeru

  • 0
Novak Đoković i Gael Monfis Foto: Sandra Mailer / Shutterstock Editorial / Profimedia

Francuski teniski as Gael Monfis ne odustaje da igra i sa svojih 37 godina. Njegov nastavak karijere je upitan, s obzirom da poslednjih nekoliko godina više vremena provodi van terena nego na njemu.

Monfis se ne može pohvaliti da je u karijeri osvojio najvažnije masters turnire, jer su najveći turniri na kojima je podizao pehar bili u ATP 500 u Roterdamu i Vašingtonu.

– Mnogo volim ovaj sport, zaista uživam kada sam na terenu – ističe Francuz u intervjuu za jedan list sa Novog Zelanda, gde će početi novu sezonu.

Govorio je o povezanosti sa svojom porodicom, i njihovom podsticanju i ohrabrivanju da nastavi i produži karijeru. Posebno je istakao uticaj supruge o donošenju važnih životnih odluka:

– Bilo je nekoliko teškim momenata sa mojim menadžerom Nikolom i mojom suprugom Elinom, ali sada sam zadovoljan što sam i dalje na terenu. Ja sam srećan u svom životu, ne treba mi više, ali su Elina i Nikola umeli da me ubede da nastavim.

On je trenutno 74. teniser na svetskoj singl ATP listi, a najbolji plasman imao je pre osam godina kada je bio šesti.

Nije bilo potrebe mnogo da razmišlja o nastavku svoje karijere, jer je veliki teniski fanatik.

– Još je vatre u meni. Volim da igram, ali mi je problem oporavak. Tada osećam da imam 37 godina - izjavio je on i nastavio misao.

- Dobro je što Elina i ja možemo često da budemo zajedno, pogotovo što naša ćerka putuje sa nama. S druge strane, to donosi više stresa, jer oboje želimo da ono drugo dobro igra - dodao je Monfis.

Pratile su ga povrede kroz čitavu karijeru ali nije odustao da igra i motivacija mu je najjače oružje u njegovom bogatom sportsko-borbenom arsenalu.

Da bi nastavio da igra, već je preduzeo neke poteze.

– Sa jedne strane to me podseća koliko sam star, ali mi je sa druge drago da me ljudi i dalje pamte. Ali ja ne želim još samo da me pamte, hoću da im pokažem da sam i dalje na terenu, da i dalje mogu da pobeđujem - naglasio je Monfis, i potom dodao.

– Moram da promenim način oporavka i rehabilitacije, hoću drugačije i da se pripremam za turnire. Želim da dokažem da su godine samo broj - ovako je zaključio francuz.

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković ga je porazio čak 19 puta i on je jedan od najvećih krivaca njegove skromne karijere.

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Domi Tim opet dolazi u Beograd da igra tenis s Noletom: A stiže i najbolji akrobata među teniserima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA