≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drama u Australiji: Ekstremno otrovna zmija upala na teren u toku meča Dominika Tima, sudija prekinuo igru

I. Ć.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o jednoj od najopasnijih vrsta

  • 1
Dominik Tim Foto: Tanjug/AP

Veoma otrovna zmija, istočna smeđa otrovnica, prekinula je meč Dominika Tima na turniru u Brizbejnu, kad je upala na teren i izazvala prekid meča.

Bivši svetski broj 3 je igrao protiv mladog Australijanca Džejmsa Mekkejba u subotu, i izgubio je prvi set 6:2, i taman je krenuo da se vraća u meč kad su gledaoci na terenu ugledali zmiju.

Pozvano je obezbeđenje, sudija je prekinuo meč, a na kraju je pozvan i hvatač zmija, koji je zmiju - za koju se ispostavilo da je ekstremno otrovna istočna smeđa zmija dugačka oko pola metra - na kraju i uhvatio.

Meč je zatim nastavljen, Tim je spasio 3 meč poena u drugom setu, da bi na kraju okrenuo meč i pobedio sa 2:1 u setovima (2:6, 7:6, 6:4).

Tim, čiji rejting na ATP listi je nedavno bio najniži u karijeri, uspeo je da se vrati u top 100, a sada mu je potrebna još jedna pobeda da uđe u glavni žreb Brizbejna. Kvalifikacije ga čekaju i na ovogodišnjem Australijan openu.

Istočna smeđa zmija (Pseudonaja textilis) je vrsta ekstremno otrovne zmije iz porodice Elapidae. Ona se viđa u istočnoj i centralnoj Australiji, kao i na Novoj Gvineji. Može da naraste do 2 metra, a smatra se da je njen otrov drugi najjači na svetu, odmah iza otrova taipana. U Australiji su relativno česti slučajevi smrti posle ujeda ove zmije.

Istočna smeđa zmija Foto: Tara Malhotra / Zuma Press / Profimedia

(Telegraf.rs/Guardian)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA