Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav spektakl: Rafael Nadal saznao prvog rivala na povratku u Brizbejnu, igrali su već 15 puta u karijeri!

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španac je saznao ko će mu biti prva prepreka

  • 1
Rafael Nadal, Australijan open Foto: AP/Tanju

Da smo mogli da biramo, sigurno ne bismo odabrali veći spektakl u prvom kolu Brizbejna. Španski teniser, Rafael Nadal vratiće se na teren posle dužeg odsustva zbog povrede ni manje ni više nego protiv još jednog velikog imena - Dominika Tima iz Austrije!

Nekadašnji treći teniser svega je gubio u kvalifikacijama od Džejmsa Mekejba i uspeo je da napravi veliki preokret posle čega je savladao i Cepijerija iz Italije za plasman u glavni žreb.

Bilo je naravno samo nejasno da li će Tim završiti baš u Nadalovom delu žreba, odnosno da li će ga kuglica smestiti na mesto okršaja sa Špancem sa kojim ima dosta iskustva.

Igrali su njih dvojica čak 15 puta tokom karijere, doduše poslednji put još davne 2020. godine. Nadal vodi sa 9-6 u međusobnom skoru.

Ako je suditi prema rečima danskog tenisera, Holgera Runea, onda je Nadal spreman da ponovo dominira.

- Bio je neverovatan, kretao se odlično sa jedne strane na drugu. Ovo mi je bio možda i najteži trening u poslednjih šest meseci - rekao je Rune.

(Telegraf.rs)

Video: Nole trenira kao Roki za Australijan open

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    31. decembar 2023 | 10:45

    .........."Bio je neverovatan, kretao se odlično sa jedne strane na drugu"............. - rekao je Rune...........Nadal vodi poreklo od jedne davno izumrle vrste gustera koja je bila poznata po tome da su im se delovi tele obnavljali neverovatnom brzinom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA