≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olga Danilović propustila veliku šansu, Češka vodi 1:0

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Česi poveli, Đoković protiv Lehečke traži izjednačenje

  • 3
Olga Danilović Foto: AP/Tanjug

Srpska teniserka Olga Danilović poražena je od Čehinje Markete Vondrušove u 2. kolu Junajted kupa u Australiji rezultatom 6:1, 3:6, 6:3!

To znači da će Novak Đoković morati da pobedi Jiržija Lehečku, a da zatim miks dubl (verovatno Nole i Olga) takođe bude bolji od češke kombinacije ukoliko Srbija želi prvo mesto u grupi i plasman u četvrtfinale.

Danilović nije ni bila favorit protiv Vondrušove, inače sedme teniserke sveta, te je na kraju zabeležila svoj drugi poraz u međusobnom duelu. Mada je imala 1:1 u setovima i brejk na startu trećeg. Podsetimo, prvi put su se sastale 2016. na Rolan Garosu (2:0).

Marketa Vondrušova Foto: AP/Tanjug

Kada je u pitanju ovaj susret u Pertu, Čehinja je povela sa 3:0 - iako je Olga i u prvom i u trećem gemu imala ukupno tri brejk lopte. Uspela je da osvoji svoj prvi gem , smanji rezultat na 3:1, zatim opet dozvoli rivalki da joj uzme servis i lagano set privede kraju.

Sjajno je Olga otvorila drugu set, jer je ona bila ta koja je sada, uz brejk, povela sa 3:0. Pritom nije izgubila poen u dva uzastopna gema.

Olga Danilović Foto: AP/Tanjug

Vondrušova je pokazala sav svoj kvalitet i vrlo brzo je stigla do izjednačenja (3:3), pre nego što je Olga nešto kasnije iskoristila greške rivalke, pogotovo na servisu, te je ponovo uzela brejk i povela sa 5:3. Na kraju je iskoristila i treću set loptu i izjednačila je u setovima (6:3).

Gde je stala, Olga je nastavila u u trećem setu, i to tako što je uzela brejk rivalki na startu. Međutim, u tom trenutku je stala i dozvolila je Vondrušovoj da veže četiri gema i dođe na korak od pobede - 4:1., što se na kraju i dogodilo - 6:3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veca

    2. januar 2024 | 06:26

    Zasto ovu forsirate kad devojka nezna,zar nema druga devojka koja moze da igra.Sta je sa ovom Nislijkom,zasto ona neigra nego sedi na klupi.

  • kiki

    2. januar 2024 | 06:02

    ulazi u pubertet. pocele bubuljice. sta je sa deckom kraljice ccc

  • Lord

    2. januar 2024 | 09:55

    Ovu tata gura,inace pojma nema sa tenisom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA