Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši teniser tvrdi: "Ovo pravilo mora da se menja zbog Đokovića, ako nema krvi..."

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksander smatra da Novak zloupotrebljava medicinske tajm-aute

  • 11
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Nekadašnji australijski teniser Džon Aleksander tvrdi da je potrebno promeniti pravila koja regulišu korišćenje medicinskih tajm-auta, nakon što je Novaku Đokoviću lečen zglob tokom duela protiv Jiržija Lehečke!

Novak je između drugog i trećeg seta koristio trenutak da osposobi zglob, s kojim je imao problema i pre meča, da bi potom treći set dobio rezultatom 6:1.

- Mislim da igrači tako rutinski iskorištavaju ova pravila i tako ih očigledno strateški koriste da bi imali taktičku prednost nad svojim protivnikom, te bi ova pravila treba malo više pogledati - rekao je Aleksander za ABC Tennis Podcast.

Takođe dodaje da je Đokovićevo korišćenje medicinskih tajm-auta tokom karijere bacilo senku na njegova dostignuća.

- Ako postoji znak pitanja o njegovoj veličini u celoj karijeri, to je način na koji je, u mislima mnogih ljudi, strateški koristio tajm-aute za povrede. Nakon gubitka drugog seta, uzme tajm-aut za povredu kako bi mu masirali zglob nekih pet minuta i poremetili koncentraciju protivnika - rekao je bivši osmi igrač sveta, sada političar, i dodao:

- Onda se podiže, dobija narednih pet gemova, dobija taj treći set sa 6:1. U ovom trenutku moram da kažem da se slažem sa mnogim mojim prijateljima koji kažu da ako ne vide krv ne veruju da je došlo do povrede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scorpio

    3. januar 2024 | 10:31

    Tačno je da se medicinski tajm aut zloupotrebljava, ali zašto to baca senku na Đokovićeve usehe a ne na Nadalove koji je tu zoupotrebu izmislio i najviše koristio?

  • B.J.

    3. januar 2024 | 10:27

    KMEEE

  • zika

    3. januar 2024 | 10:38

    bruko i sramoto i ti si bio 8 igrac sveta jadno i zalosno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA