≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković odigrao meč za zaborav: De Minor i povreda jači od Novaka, Srbija gubi u četvrtfinalu

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije Nole imao snage za pobedu...

  • 25
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Najbolji svetski teniser Novak Đoković izgubio je od Australijanca Aleksa De Minora u prvom meču četvrtfinala Junajted kupa rezultatom 2:0 - 6:4, 6:4!

Bio je ovo njihov drugi međusobni duel i prva pobeda De Minora kojom je Australija povela protiv Srbije sa 1:0 pred ženski singl. A tamo ćemo gledati Ajlu Tomljanović i Nataliju Stevanović koja će morati da pobedi ukoliko naš tim želi da preko miks dubla dođe do polufinala.

De Minor je igrao jedan od svojih najboljih mečeva u karijeri. Leteo je po terenu i koristio je svaku grešku Novaka. S druge strane, srpski teniser je primetno imao problema sa povredom zgloba koga ga je mučila još od utorka.

Novak Đoković Foto: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

A mučio se Novak i rezultatski čitav prvi set i dosta teže je dobijao gemove na svoj servis nego rival. Prvu priliku za brejk videli smo u 7. gemu, kada je De Minor dva puta zapretio. Videli smo bespoštednu borbu koja je trajala oko 12 minuta, a Đoković se na kraju nekako izvukao.

Za razliku od Noleta, De Mionr je odlično servirao i za nepunih 100 sekundi je dobio naredni gem pre nego što je uzeo brejk. Imao je čak tri prilike, prvu nije iskoristio, narednu jeste - 5:4. Zatim je i odservirao za 6:4.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Grešio je Novak više nego inače, dok, s druge strane, nijednom nije dobio priliku za brejk. Mučio ga je i prvi servis, bio je uspešan samo 63 odsto, a nekoliko puta tokom prvog seta žalio se na povredu zgloba. Čak je tražio i medicinski tajm-aut, ali zbog propusta sudije nije isti dobio.

Ništa se nije promenilo ni u drugom setu. Novak je imao problema kada je servirao, dok je De Minor s lakoćom to rešavao - 2:2. Pri rezultatu 3:3, na Đokovićev servis, de Mionr je došao do svoje prve brejk lopte u drugom setu i poveo je sa 4:3 posle prve duple greške Đokovića. Naredni gem je sa lakoćom dobio, nedugo zatim i meč posle drame u 10. gemu gde je Nole od 0:40 stigao do 40:40.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    3. januar 2024 | 11:15

    Gde su sada oni koji stalno ponavljaju kako Djokovic gleda samo svoje interese?

  • Lucifer

    3. januar 2024 | 11:42

    Šta ga pustaš da igra već smo prošli... Ne kontam troickog, pusti hamada da igra...

  • Nikola

    3. januar 2024 | 12:20

    Obožavam Novaka Djokovica uz njega uvek svim srcem, medjutim primetio sam da kad god igra reprezentativni tenis on nas i najviše košta, prethodno Davis Cup a sad ovo, mislim da bi bilo mnogo bolje da je Hamad izašao na teren.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA