Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljska prvi polufinalsta Junajted kupa: Hurkač i Švjontekova ostavili Kineze bez ikakve šanse

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni će se u borbi za finale sastati sa boljim iz okršaja Francuske i Norveške

  • 0
Iga Švjontek Foto: Tanjug / AP

Teniska selekcija Poljske plasirala se u polufinale Junajted kupa u Australiji, pošto je ovog jutra bila bolja od Kine sa ubedljivih 3:0, pošto je dobila muški i ženski singl, a potom i miks dubl.

Prvi je na terenu bio Hubert Hurkač koji je uspeo da savlada Žižena Žanga u dva seta bez nekih većih poteškoća za oko sat i 20 minuta igre (6:3, 6:4).

Sa druge strane, u ženskom singlu je dominirala Iga Švjontek koja je takođe u dva seta srušila Ćinven Ženg, a taj duel je potrajao 15 minuta više, mada je Kineskinja uzela manje gemova od svog saborca (6:2, 6:3).

Za kraj smo gledali i miks dubl u kojem su se takmičili Katažina Piter i Jan Zijelinski protiv Ksijaodi Jua i Fejžing Sun. Za razliku od prva dva meča, ovaj je doneo tri seta, ali su takođe slavili Poljaci (6:3, 5:7, 10:7).

Imaće Poljaci malo više vremena za odmor, tako da će biti zanimljivo videti da li će uspeti da doguraju čak i do finala ovog takmičenja.

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivno! Darijo Srna za Telegraf: "Duljaj je moj prijatelj za ceo život"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA