Vreme čitanja: oko 1 min.

Napustila je tenis nakon prozivki zbog velikih grudi, sada se vratila posle 8 meseci pauze

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I to trijumfom protiv Pavljučenkove

  • 1
Amanda Anisimova Printskrin: Instagram/amandaanisimova

Američka teniserka Amanda Anisimova vratila se na teren posle osam meseci pauze, nakon što je napravila određenu pauzu kako bi zaštitila svoje mentalno zdravlje.

Bivša 21. igračica sveta, ujedno i polufinalistkinja Rolan Garosa 2019. godine, pojavila se na ACB Klasiku, turniru na Novom Zelandu, gde je u prvoj rundi savladala Anastasiju Pavljučenkovu pre nego što je poražena od Mari Bouzkove.

Anisimova je u maju 2023. odlučila da se distancira od tenisa, i to nakon što je primila žestoke kritike zbog svojih grudi. Nedugo zatim je na društvenim mrežama poručila:

- Ćao svima. Odlučila sam da se oglasim kako bi detaljno objasnila moje planove. Zaista se borim sa svojim mentalnim zdravljem i "sagorevanjem" od leta 2022. Postalo je nepodnošljivo igrati na teniskim turnirima. U ovom trenutku moj prioritet je mentalno blagostanje i pauziraću neko vreme. Nedostajaće mi sve to i cenim vašu podršku, a radiću sve da prođem kroz ove probleme - napisala je Amanda.

U septembru se upisala na fakultet i ponovo je počela da trenira, a sada se nalazi na 373. mestu na rang listi.

- Mnogo sam porasla i sazrela tokom prošle godine u tome kako želim da se pripremim, svom stilu treninga, da radim sve kako treba. Trudim se koliko god mogu, ozbiljno shvatajući oporavak, želim da dam sve od sebe svakog dana - poručila je po povratku na teren.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA