Vreme čitanja: oko 1 min.

"Slažem se da stadion u Melburnu dobije ime po Đokoviću, ali postoji jedan problem"

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Australijan open se po ovome razlikuje od drugih Grend slemova

  • 7
Kreg Tajli, Novak Đoković Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Direktor Australijan opena Kreg Tajli rekao je da se slaže da stadion u Melburn Parku ponese ime po najboljem teniseru sveta ikada - Novaku Đokoviću.

Đoković je čak 10 puta osvajao Australijan open, na startu nove sezone glavni je favorit i za 11. titulu, te je sasvim logično da se povede debata da li bi Novak na neki način trebalo da dobije priznanje za sve što je uradio u Melburnu.

Tajli smatra da je to sasvim u redu, ali ističe da postoji veliki problem.

- Vi ste druga osoba koja me je to danas pitala“, rekao je Tajli, koji je i izvršni direktor Tenis Australija, u najnovijoj epizodi "Rock n Roll Tennis" podkasta na pitanje da li će Đoković imati stadion nazvan po njemu.

- Vidite, mislim, na kraju krajeva, imenovanje arene nije moja odluka, niti odluka Tenis Australije. Mnogi ljudi zapravo ne razumeju da Vimbldon, Rolan Garos i US Open poseduju objekat u kom održavaju svoje događaje. Mi uzimamo u zakup, a vlada, vlada Viktorije, poseduje naše objekte, i mi iznajmljujemo objekte od njih, srećni smo što oni ulažu u te objekte, ali mi ih ne posedujemo.

To znači da Tajli ne može jednostavno da potpiše promenu imena stadiona, ali se slaže da se Đokoviću oda priznanje na ovaj način.

- Dakle, imenovanje arene bi bila kombinacija koja bi morala da se dogodi. Ali svakako bih bio pristalica da se Novaku na neki način oda priznanje za neverovatna dostignuća ovde u Australiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scorpio🦂

    5. januar 2024 | 13:22

    Oni kakvi su smradovi pre će da poruše taj objekat nego da ga nazovu imenom Novaka Đokovića.

  • Gold

    5. januar 2024 | 12:31

    ali postoji jedan problem: SRBIN JE!

  • Vitez

    5. januar 2024 | 12:58

    Uvek se nađe načina samo ako oni žele...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA