Vreme čitanja: oko 1 min.

Teniser suspendovan na 10 godina zbog nameštanja mečeva

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moraće i novčano da plati

  • 0
Leni Mitjana Printskrin: Instagram/fionacodino

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) potvrdila je suspenziju za Francuza Lerija Mitjanu koji je izbačen iz sporta na 10 godina i moraće da plati 20.000 dolara!

Sankcija je povezana sa nedavno okončanim krivičnim slučajem u vezi sa sindikatom za nameštanje utakmica u Belgiji. Saradnja ITIA i belgijskih vlasti dovela je do petogodišnje zatvorske kazne za vođu sindikata Grigora Sargsjana.

Mitjana je 2018. godine bio 458. na svetskoj rang listi singlova, a tokom suđenja dbacio je sve optužbe u vezi sa nameštanjem mečeva 2017. i 2018. godine. Saslušanje je održano pred nezavisnim službenikom za saslušanje protiv korupcije Filipom Kavalijerosom 8. novembra 2023. godine.

Kavalijeros je utvrdio da je Mitjana odgovoran za kršenje odeljaka koji uključuju klađenja, doprinoseći ishodu utakmica, uticanje na druge igrače da ne daju sve od sebe na utakmicama i neprijavljivanje korupcije.

Suspenzija će trajati do ponoći 21. decembra 2033. godine, a tokom perioda zabrane igraču je zabranjeno da igra, trenira ili prisustvuje bilo kom teniskom događaju odobrenom od strane članova ITIA (ATP, ITF, VTA, Teniski Australija, Francuska teniska federacija, Vimbldon i USTA) ili bilo koje nacionalno udruženje.

(Telegraf .rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA