≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković Australijan open dočekao na vrhu, evo šta je potrebno da bi tu i ostao za dve nedelje

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne bi trebalo da bude problema

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Početak nove nedelje donosi i najnoviju ATP listu na kojoj nije bilo tumbanja u samom vrhu, ali jeste među dvadeset najboljih tenisera. Ono što je najvažnije i što se nije dovodilo u pitanje je ostanak Novaka Đokovića na vrhu, pa je tako započeo svoju 408. nedelju kao svetski vladar.

Sa 11.055 bodova i dalje je bezbedan ispred drugoplasiranog Karlosa Alkaraza koji ima 8.855. Optimističan pogled na početku Australijan opena, ka čijem trofeju Nole gleda po jedanaesti put i brani svih 2000 bodova.

Sa druge strane Španac ne brani niti bod, pa je računica jasna, Novaku je za siguran ostanak na prvoj poziciji potrebno da uđe makar finale, ali to samo pod uslovom da isto učini i Karlos Alkaraz. U svakom drugom slučaju samo rana eliminacija Đokovića bila bi problematična, mada i u tom slučaju Karlitosu je potrebno makar polufinale. A prvo kolo već je prebrođeno.

Među deset nije bilo promena pošto ista mesta zauzimaju redom Danil Medvedev, Janik Siner, Andrej Rubljov, Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Holger Rune, Hubert Hurkač i Aleks De Minor. Proboje među dvadeset izborili su Francuzi Adrijan Manarino na 19. i Uho Umber na 20. mesto.

Drugi reket Srbije Laslo Đere je i dalje 33, Dušan Lajović je sada treći najbolji teniser naše zemlje pošto je napredovao za mesto na 51, dok je Miomir Kecmanović pao za čak pet na 60. Za toliki broj mesta napredovao je Hamad Međedović pa je sada 108.

Prethodne nedelje Jirži Lehečka je osvojio turnir u Adelejdu slavljem nad protiv Džeka Drejpera, dok je Alehandro Tabilo slavio u Oklendu trijumfom protiv Tara Danijela.

U konkurenciji dama Letonka Jelena Ostapenko je pobedom protiv Darije Kastkine (sada 13) u finalu Adelejda uskočila na deseto mesto WTA liste, dok među devet nema promena. Igu Švjontek (9880) prati Arina Sabalenka (8905), zatim slede Elena Ribakina, Koko Gof, Džesika Pegula, Ons Žaber, Marketa Vondrušova, Marija Sakari i Karolina Muhova.

Olga Danilović je najbolja srpska teniserka na 123. mestu, što je napredak za jednu poziciju, Natalija Stevanović je zadržala 185, dok su za po mesto skočile i Dejana Radanović na 256. kao i Lola Radivojević na 280.

Peharom se u subotu u Hobartu okitila i Ema Navaro iz SAD u duelu sa Elize Mertens.

(Telegraf.rs)

Video: "Kralj se vratio", potvrdio je i Australijan Open: Zavirite na trening Novaka Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA